HSV Service

Terugkeer van de steur in tv-programma STROOM

3544
02 mei 2017

RTV Rijnmond is deze maand gestart met de tiendelige televisieserie STROOM. Hierin staat de opening van de Haringvlietsluizen in 2018 centraal. In de tweede uitzending van afgelopen zaterdag was er een hoofdrol weggelegd voor de steur.

Het programma STROOM laat iedere week zien wat er allemaal bij komt kijken om de Haringvlietsluizen op een kier te zetten. Presentatrice Jamaine van der Vegt gaat in elke aflevering op onderzoek uit en ontdekt wat zoal gaat gebeuren en veranderen. Tegelijkertijd krijgt de kijker een schitterend beeld van de schoonheid van het Haringvliet en van de natuur boven en onder water.

In de tweede uitzending afgelopen zaterdag stond de terugkeer van de steur centraal. Bram Houben van Stichting ARK vertelt onder andere waarom het voor de steur zo belangrijk is dat de sluizen op een kier gaan. In de afgelopen jaren zijn al meerdere keren steuren uitgezet in onder andere de Rijn. Uit monitoring is toen gebleken dat de steuren – net als in vroeger tijden toen er geen dam was – het Haringvliet gebruiken om de zee te bereiken.

Het project de terugkeer van de steur is onderdeel van het Droomfondsproject Haringvliet. Het steurenproject wordt mede mogelijk gemaakt door een LIFE-bijdrage van de Europese Unie. Wil je meer weten of dit project? Kijken dan op de website van het ARK.

Klik hier het programma STROOM terug te kijken.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide