HSV Service

WK Kust Korpsen: de kop is er af!

4173
16 mei 2017

Maandag 15 mei, ging om 13.30 uur het startschot van het WK Kustvissen voor korpsen in La Tremblade, Frankrijk. Na een goede voorbereiding zijn de Nederlandse ploegen er helemaal klaar voor.

De eerste wedstrijd werd gevist aan het strand van La Espagnole. Een enorm lang strand, met maar één overgang voor alle 85 deelnemers. Iedereen was ruim vooraf aanwezig. Sommigen met grote strandkarren, lichte koffers en goede schoenen. Toch zijn de afstanden naar de plaatsen bijna niet te doen. 5 km wandelen met al je visgerei door de duinen en daarna door het losse zand naar je stek toe. Één topsport. Voor de A, B en C vakken was er dit keer toch een tractor geregeld. De Nederlanders hadden er zin in. Het parcours is ontzettend wisselvallig. De een staat in een diepe put te vissen, terwijl je buurman een grote zandbank voor zijn neus heeft. Toch zit er overal vis. En met de juiste techniek moet iedereen vis kunnen vangen. Een goede voorbereiding is dus essentieel!

Ervaring op dit parcours en inzicht zijn de belangrijkste eigenschappen die men nodig heeft. En natuurlijk een beetje geluk is nodig om nou net die juiste bonus vis te vangen. Vandaag werd het team El Perdigal uit Spanje eerste die dit soort visserij erg goed beheerst. Een verrassende tweede plek was voor een team uit Tunisië die een paar mooie vissen ving. De wereldkampioen van vorig jaar, HSV de Edelkarper, werd keurig 3e en het debuterende team HSV De Zeebaars nam de 4e plaats in. Team Vercelli/De Watergeus werd 10e. Individueel staat Jan Hennekam (HSV de Edelkarper) op de eerste plaats.  Alles ligt nog open en morgenvroeg wordt er meteen weer gevist op een ander parcours.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.