HSV Service

Volledig andere visserij tijdens 2e en 3e dag WK Kustvissen Korpsen 2017

3253
18 mei 2017

Na de derde wedstrijddag van het WK Kustvissen Korpsen staat het Spaanse team EL Perdigal bovenaan in het klassement. Met een totaal aantal punten van van 9 lopen zij 2 punten voor op hun landgenoten', team Santa Lucia (11 punten) Team Cap Faro uit Portugal staat op een voorlopige derde plaats met 13 punten. De Nederlandse teams staan op een voorlopige 7e, 9e en 12e plaats.

Dag 2 WK Kustvissen Korpsen

Dinsdag 16 mei werd de 2e wedstrijd van het WK Kustvissen voor korpsvissen gevist. Het parcours was La Bouverie. We visten, in tegenstelling dan vooraf werd aangegeven, met hoogwater. Het weer was voor Zuid-Europese begrippen fantastisch. Zonnig, bijna 30 graden en geen wind.

De Spaanse, Portugese en Franse teams benutten deze omstandigheden volledig. Drie uur lang blijven volhouden totdat een school harders voorbij komt en dan toeslaan is iets wat wij Hollanders niet gewend zijn. Behalve Team Vercelli/ de Watergeus. Dankzij het vele trainen wisten zij zich vandaag heel erg goed staande te houden tussen het Zuid-Europese geweld met een mooie 3e plaats waardoor alles gelijk weer mogelijk is.

De regerend wereldkampioen HSV de Edelkarper en team HSV De Zeebaars team stelden vandaag teleur en eindigden als een na laatste en laatste. De tactiek van de dag ervoor werkte volledig averechts. Omschakeling bleek te laat. Het vissen op harders en grote zeebaarzen is iets wat wij niet kennen. Één mooie vis en je stijgt van plek 15 naar plek 5 in je vak. Wat gisteren nog zo goed werkte, bleek vandaag helemaal niet te werken. Ook de loting is erg bepalend. Toch weten de Spaanse teams gemakkelijk vijf tot tien mooie goudharders (35 – 50 cm) te vangen op nog geen 20cm diepte water.

De één staat op diep water te vissen en de ander moet het doen met een grote zandbank. Voor team Vercelli is weer alles mogelijk. De Zeebaars en Spro proberen er nog het beste van te maken. De omstandigheden voor morgen zullen waarschijnlijk hetzelfde zijn, maar vandaag is er veel gezien en geleerd. Nu veel lijnen aanpassen voor morgen. Gelukkig maken de zelf meegebrachte frikandellen (speciaal) veel goed. De Nederlandse teams zetten alles op alles om het podium te bereiken, al zullen de omstandigheden en visserij niet gemakkelijk zijn.Dag 3 WK Kustvissen Korpsen

Woensdagochtend om 9.00 uur werd het startsein gegeven van de 3e wedstrijd van het WK Kustvissen voor korpsen. Wederom weer een heel ander parcours. Diep water en licht bewolkt. Deze omstandigheden zorgden ervoor dat het voor de derde keer oprij een hele andere visserij betrof. De harders lieten zich, in tegenstelling tot de dag ervoor, bijna niet zien. De vangst bestond voornamelijk uit zeebaars. Deze zeebaars bevond zich rondom de zandbank. Deze ligt op 100 tot 250 uit de kant. Dit betekende dat verre worpen noodzakelijk waren om vis te kunnen vangen. De Nederlanders kunnen aardig werpen, maar om dan ook nog die enkele grote zeebaars te strikken is lastig.

Helaas konden de Nederlandse teams konden geen potten breken. De Spaanse en vandaag de Portugese teams staken er wederom bovenuit. Zij kunnen als geen andere de grote vissen, zeebaars van 40 tot 60 cm vangen. Enkelen wisten zelfs twee zeebaars van bijna 50cm tegelijk te vangen.

Ook tijdens de vierde en laatste wedstrijddag gaan de Nederlandse teams er vol tegen aan. Er wordt slecht weer verwachte, dus hopelijk gaat dit in ons voordeel werken.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.