HSV Service

Geef je op voor de Cursus Wedstrijdcontroleur (video)

4203
19 sep 2017

Vind jij dat een viswedstrijd soepel, eerlijk en volgens de regels moet verlopen? Wil jij je enthousiast inzetten als gecertificeerd wedstrijdcontroleur voor je vereniging, federatie en Sportvisserij Nederland? Geef je dan op voor de Cursus Wedstrijdcontroleur van Sportvisserij Nederland.

De cursus Wedstrijdcontroleur wordt in het najaar op 5 locaties in Nederland georganiseerd en is gratis voor vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen. 

Avondcursus

De Cursus Wedstrijdcontroleur is een eendaagse avondcursus. Tijdens de cursus leer je werken met de wedstrijdreglementen voor de verschillende nationale zoetwaterwedstrijden (Nationale Teamcompetities, Open NK’s en Clubkampioenschap). Voor "zoute" wedstrijden biedt deze cursus eveneens een goede basis.

Ook leer je wat je verdere taken als controleur tijdens een viswedstrijd inhouden, hoe je onderling communiceert en met de deelnemers, waar je op moet letten en controleren en hoe je aan het einde van de wedstrijd de weging van de gevangen vis op een correcte wijze uitvoert.Beleidsplan wedstrijden

Momenteel wordt het wedstrijdbeleidsplan “Als team naar de top, 2016-2020’’ uitgerold en wordt vorm gegeven aan de uitvoering. Met dit beleidsplan zijn er veel veranderingen doorgevoerd in de opzet en uitvoering van de verschillende wedstrijden en competities, maar ook voor de wedstrijdreglementen zowel voor de Topsport (nationaal en internationaal) als de Breedtesport (op federatief- en verenigings niveau).

Huiswerkprogramma, online (proef)examen

Om met een goede basiskennis de cursus in te gaan is een huiswerkprogramma met cursusmateriaal opgezet en een examen “wedstrijdcontroleur” ontwikkeld. Voordat je aan de cursusavond deelneemt, vragen wij je om dit ”online” examen met goed gevolg af te leggen.

Gecertificeerd

Indien je de toets met goed gevolg hebt afgelegd en deelneemt aan de cursusavond, ontvang je als gecertificeerde wedstrijdcontroleur een wedstrijdcontroleurspas en kleding Wedstrijdcontroleur (jas en polo). Voorts word je door Sportvisserij Nederland ook uitgenodigd om deel te nemen als wedstrijdcontroleur aan de door Sportvisserij Nederland georganiseerde nationale wedstrijden. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.