HSV Service

Bemanning viskotter aangehouden voor poging tot doodslag (video)

4196
31 aug 2017

Acht bemanningsleden van de Arnemuiden 7 van Siereveld B.V. zijn gisteren in de haven van Vlissingen aangehouden. De mannen zouden op volle zee visserij-inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in gevaar hebben gebracht. De NVWA heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Verstrikt in netten


Drie inspecteurs en twee medewerkers van de Rijksrederij voeren samen op een rubberboot naar de kotter om daar inspectie te doen. Toen de inspecteurs langs de kotter voeren, haalde de schipper van de ARM-7 plotseling zijn netten op. De rubberboot raakte daardoor verstrikt in de netten en werd grotendeels onder water getrokken. Nadat twee inspecteurs aan boord van de kotter waren geklommen, lukte het hen om de kotter te laten stoppen.Aan boord bleek dat de kotter gebruik maakte van netten met een kleinere maaswijdte dan toegestaan, zogeheten binnenkuilen. Deze netten worden in de legale netten gehangen, waardoor kleine vissen niet kunnen ontsnappen. Jonge vissen moeten juist kunnen ontsnappen om schade aan het visbestand te voorkomen.

Gerelateerde berichten
24 jun 2016 Visser opnieuw betrapt op vissen in dioxinegebied: boot kwijt 15235 Een beroepsvisser is gisteren opnieuw aangehouden bij de Haringvlietsluizen voor het vissen in een dioxinegebied. De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben de man op heterdaad betrapt. Daarbij is ongeveer 65 kilo wolhandkrab en 120 kilo paling door de NVWA in beslag genomen. 05 apr 2016 Intensievere controles illegale visserij IJsselmeergebied blijven nodig 6971 Bijna 10 kilometer aan staande netten en 134 fuiken. Dat is de vangst van anderhalf jaar intensievere controle op de naleving van de regels door de schubvisserij op het Markermeer en IJsselmeer. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) desgevraagd. Acht visserijbedrijven hebben een proces-verbaal gekregen. Alle netten zijn in beslag genomen. Van een groot deel van de netten is de eigenaar onbekend. 03 mrt 2016 Weer 700 meter illegale netten opgevist uit Markermeer 7660 Opnieuw heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit honderden meters illegale netten in beslag genomen op het Markermeer. Dat gebeurde zaterdag 27 februari tijdens een gezamenlijke visserijcontrole van de NVWA, politie, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Friese Uitvoeringsmaatschappij Milieu en Omgeving en de Waddenunit. 09 nov 2015 Beroepsvisser uit Yerseke in kraag gevat 8588 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft deze week een beroepsvisser uit Yerseke in de kraag gevat. Dit gebeurde toen inspecteurs van de NVWA in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een gerichte controle op de vistuigen van de visser uitvoerden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide