HSV Service

Nederlanders presteren goed bij World Carp Classic

6226
14 sep 2017

Het Franse 'Lac de Madine' vormt van 11 tot 16 september het strijdtoneel van de World Carp Classic (WCC) 2017. De deelnemers uit 21 landen zijn afgelopen maandag neergestreken op 100 stekken aan dit stuwmeer met een oppervlakte van 1100 hectare. De wedstrijd duurt tot zaterdagochtend en de strijd is spannend! De Nederlandse teams doen het erg goed en bezetten momenteel de eerste drie plaatsen.

Op dit moment bedraagt het verschil in vangstgewicht bij de top drie slechts 1,1 kilo en tussen de eerste en tweede plaats zit slechts 300 gram verschil. De koplopers zijn Peter Vlasveld en Jan Willem Braam, gevolgd door Dennis Nijland, Richard van Leeuwen en Peter Borninkhof op de tweede plaats en Paul Breedveld en Ton Krijgsman op de derde plaats.

TC Karper-vissers

Opmerkelijk is dat maar liefst drie mannen in de top drie ook deelnemen aan de Topcompetitie Karpervissen, georganiseerd door De KSN in samenwerking met Sportvisserij Nederland. Dennis Nijland, Richard van Leeuwen en Paul Breedveld draaien al een aantal jaren mee in de hoogste regionen van de TC Karper en bewijzen keer op keer - ook nu weer - dat een goede vangst tijdens een wedstrijd zeker niet alleen van geluk afhangt. John Hendriks, die samen met Paul Breedveld het klassement van de TC Karper 2017 aanvoert, moest door rugklachten de WCC wedstrijd laten schieten. Hij spaart zijn krachten voor het officiële WK Karpervissen, dat van 20 t/m 23 september in Hongarije zal plaatsvinden.


Richard van Leeuwen, Dennis Nijland en Peter Borninkhof met één van hun gevangen vissen.

Paul Breedveld en Ton Krijgsman met een prachtige schubkarper.

Stevige wind

De deelnemers aan de WCC hebben al enkele dagen te kampen met een stevige wind. Enerzijds zijn deze weersomstandigheden gunstig voor de activiteit van de karper en de vangsten, maar woensdag moest de organisatie besluiten om een tijdelijke 'Boat Ban' in te voeren. In het belang van de veiligheid van de deelnemers mochten er geen boten op het water komen om het aas op grote afstand uit te varen of vissen te drillen. Gelukkig kon het verbod aan het einde van de middag worden opgeheven, waarna iedereen het water op mocht om het haakaas weer perfect op de voerplekken te plaatsen.

Volg de wedstrijd op de voet via de Facebookpagina of het Leaderboard op de website van de World Carp Classic.

Update einduitslag

In de laatste nacht van de wedstrijd zijn er enkele verschuivingen opgetreden in de top tien. Voor het eindresultaat gelden de drie zwaarste karpers die je als koppel vangt, dus de vangst van één of twee echt zware vissen kan veel veranderen. In de einduitslag zijn de Nederlandse teams helaas uit de top drie verdwenen. Op de eerste plaats is geëindigd het Engelse team Tim Paisley en Lee Jackson, geassisteerd door Benji Petutshnig-Fisherlauser. Deze zeer ervaren vissers wisten karpers van 25,5 kilo, 25,0 kilo en 21,7 kilo te vangen. Dennis Nijland, Richard van Leeuwen en Peter Borninkhof zijn met vissen van 23, 20 en 18 kilo op de vierde plaats geëindigd, Peter Vlasveld en Jan Willem Braam zijn zesde geworden en Paul Breedveld en Ton Krijgsman eindigden op de zevende plek. Gezien het grote aantal deelnemende teams een hele knappe prestatie!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.