HSV Service

Start WK Karpervissen Hongarije

7013
20 sep 2017

Vandaag is de start van het officiële Wereldkampioenschap karpervissen in Hongarije. De 26 deelnemende landen vissen in drie vakken in het Deseda meer, dat in het zuidwesten van Hongarije bij de plaats Kaposvár ligt. Over een traject van zes kilometer zijn hier 78 stekken uitgezet. De drie Nederlandse koppels hebben helaas geen kopstekken geloot, maar er is veel vertrouwen op een goede klassering.

Het gedeelte van het stuwmeer waar de wedstrijd plaatsvindt is ongeveer 190 hectare groot. De breedte van het water varieert van 200 tot 400 meter en de diepte is ongeveer 3,5 meter. De visstand bestaat vooral uit karpers van 1,5 tot 20 kilo en graskarpers van 5 tot meer dan 20 kilo zwaar, die eveneens meetellen in de vangst.
Het Deseda meer, gefotografeerd vanuit de lucht en vanaf één van de WK stekken. 

Redelijke stekken

De wedstrijd begint op woensdag 12:30 uur en duurt tot zaterdag 12:30 uur. De Nederlandse koppels waren na de stekloting ‘redelijk tevreden’ over hun stekken. Klaas Keen & Peter Molendijk hebben stek A3, Henri Eshuis & Henk meppelink B18 en John Hendriks & Ricardo Eerland hebben stek C10 geloot. Alle stekken liggen vrij dicht naast elkaar, wat de mogelijkheden enigszins beperkt. Daarbij liggen een aantal stekken op hol lopende oeverdelen, waardoor je op afstand al snel - zonder opzet - in het vak van de buren werpt.


Stek C10 voor John en Ricardo. 

Veel vertrouwen

De deelnemende koppels hebben zich gekwalificeerd via de Topcompetitie Karpervissen en hebben dus de nodige wedstrijdervaring. Ze hebben zich als team voorbereid met enkele gezamenlijke vissessies, waarbij vooral het zo ver mogelijk werpen en voeren is geoefend. De coaches Wim Molendijk en Jack Wolfs hebben mede daardoor veel vertrouwen op goede vangsten. Wim Molendijk: “In de voorgaande jaren bleken verre worpen vaak een verschil te maken. Omdat er bij een wedstrijd zoveel lijnen op een rij in het water liggen, hebben de karpers de neiging om de oeverzone te mijden en vooral op grote afstand te azen. Werp jij 10 of 20 meter verder dan je buren, dan vang je vaak het beste.”


Het Nederlandse WK team, met boven van links naar rechts Henri Eshuis, Arno van den Bijgaart (reserve), John Hendriks, Henk Meppelink en Wim Molendijk (coach). Zittend van links naar rechts Peter Molendijk, Ricardo Eerland, Jack Wolfs (coach) en Klaas Keen.


Informatie en updates

In de komende dagen zullen van de ontwikkelingen in de wedstrijd regelmatig updates volgen op de website en Facebookpagina van De KSN en Sportvisserij Nederland. Het meest actueel zal de berichtgeving zijn via de Facebookpagina ‘Dutch Carpfishing Team’. Like deze pagina om niets te missen.

Klik hier voor de officiële website van het WK Karpervissen 2017 (alleen in het Engels en Hongaars).


WK programma:

20 september (woensdag)
08.00 Captainsmeeting en stekloting. Uitgifte rugnummers.
10.30 Eerste signaal – Deelnemers mogen hun stek betreden
12.30 Tweede signaal – Begin van de wedstrijd, voeren en vissen

21 september (donderdag)
08.00 Captainsmeeting

22 september (vrijdag)
08.00 Captainsmeeting

23 september (zaterdag)
12.15 Derde signaal – 15 minutes voor het einde van de wedstrijd
12.30 Vierde signaal – Einde van de wedstrijd
19.00 Slotbanket en gala avond in Kaposvár


Organisatoren en sponsoren van het WK Karpervissen 2017.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.