HSV Service

Anja Groot ontvangt sportpenning in de gemeente Zaanstad

3198
23 sep 2017

Door de behaalde wereldtitel eind augustus van dit jaar, heeft Anja Groot in de gemeente Zaanstad de sportpenning ontvangen. Groot ontving deze penning uit handen van burgemeester Vreeman. In de raadzaal werd de Assendelftse in het zonnetje gezet onder toeziend oog van de gemeenteraad en familie en vrienden van Groot. Een schitterend gebaar van de gemeente Zaanstad.

Foto: een trotse burgemeester Vreeman met kampioene Anja Groot

De burgemeester - die deze avond zelf afscheid nam als burgemeester en het stokje doorgaf aan zijn opvolger - hield een pleidooi over Groot's prestatie. Over de grote hoeveelheid vissen die ze tijdens het WK wist te vangen en de scherpe stekels van de katvissen. Groot ontving een medaille (de sportpenning) van de gemeente en een bijbehorend echtheidscertificaat.


Gerelateerde berichten
30 aug 2017 Vissende vrouwen haken aan bij internationale sportsuccessen (video) 5851 De internationale successen van sportende dames in ons land zijn de laatste tijd niet van de lucht. Na vrouwelijke successen bij onder andere atletiek, voetbal en hockey werd de 29-jarige Anja Groot uit Assendelft afgelopen weekeinde in het Hongaarse Sziget wereldkampioen sportvissen. Het werd landelijk opgepikt in de media. 27 aug 2017 Nederlandse Anja Groot wereldkampioen vissen 13980 In het Hongaarse Sziget is Anja Groot voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioen vissen geworden. De 29-jarige inwoonster van Assendelft pakte tijdens beide wedstrijddagen (zaterdag en zondag) de best mogelijke score: twee punten. Concurrente Isabelle Hawryhuk (Frankrijk) presteerde dit ook, maar omdat Groot één kilo meer vis wist te vangen over twee dagen, werd zij zondagmiddag gekroond tot koningin van het WK. 28 nov 2016 Sportman, Sportvrouw en Sporttalent 2016 bekend 5780 Ramon Ansing, Anja Groot en Jeffrey Bakkernes werden afgelopen zaterdag de sterren van het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Zij werden door het hun collega-wedstrijdvissers gekozen tot respectievelijk Sportman, Sportvrouw en Sporttalent van 2016. Een nieuwe categorie, waardoor de gewonnen trofee extra speciaal is. 21 dec 2015 Anja Groot 4e op Viva ranglijst 4029 De VIVA400 is een lijst met 400 powervrouwen ie is samengesteld door het gelijknamige weekblad. Alle vrouwen op deze lijst zijn koplopers die dit jaar het verschil hebben gemaakt binnen hun vakgebied doordat ze een prijs wonnen, een gat in de markt ontdekten, hun hoofd boven het maaiveld uit durfden te steken en in elk geval allemaal hun dromen najaagden. 24 aug 2015 Anja Groot wereldkampioen en Nederlandse damesploeg wint zilver bij WK Zoetwatervissen 12270 Het kanaal Charleroi-Brussel kleurde het afgelopen weekend Oranje tijdens het WK Dames Zoet. Vlakbij het Belgische Ronquières pakte de Nederlandse damesploeg knap het zilver en werd Anja Groot individueel wereldkampioen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.