HSV Service

Nieuwe wedstrijdsteigers langs de Leidsche Vaart

4709
24 sep 2017

Deze week zijn langs de Leidsche Vaart bij Woubrugge 25 nieuwe vissteigers opgeleverd voor HSV De Brasem. Sportvisserij Nederland heeft samen met Sportvisserij MidWest Nederland een financiële bijdrage geleverd om dit mogelijk te maken.

Tijdens de werkzaamheden voor de dijkverbetering door het Hoogheemraadschap van Rijnland konden de vissteigers mooi worden meegenomen in het werk van de aannemer. Het stuk langs de vaart leent zich namelijk erg goed voor het wedstrijdvissen. Het was dan ook een grote wens van de vereniging om hier goede sportvisserijmogelijkheden te behouden. Met 25 ruime wedstrijdsteigers blijven de activiteiten van de vereniging op dit gebied gegarandeerd voor de toekomst.

Ter gelegenheid van de opening werd gesproken door Piet van Berkel (voorzitter van HSV de Brasem), Jan van de Bovenkamp (vice-voorzitter Sportvisserij MidWest Nederland) en Marco Kastelein (Heemraad bij Rijnland). Daarbij werd over en weer dank uitgesproken voor een goede en prettig verlopen samenwerking en het mooie resultaat.


Weging door Heemraad Marco Kastelein samen met Piet van Berkel

Wedstrijdje


Ter gelegenheid werd er door de hengelsportvereniging een viswedstrijdje georganiseerd, waarbij Heemraad Marco Kastelein samen met Piet van Berkel de eindweging mocht uitvoeren om de winnaar te bepalen. Kees Verkerk eindigde bovenop het erepodium, maar zat toch het lekkerst op de nieuwe vissteiger.


Winnaar van de viswedstrijd Kees Verkerk

Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden


Met het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden heeft Sportvisserij Nederland als doel om activiteiten van de aangesloten hengelsportverenigingen ter stimulering en duurzame verbetering van de sportvisserijmogelijkheden financieel te ondersteunen. Het Fonds ondersteunt activiteiten op het gebied van voorzieningen aan het viswater, voor de visstand of voor de sportvissers.

Hierbij kun je denken aan vissteigers, trailerhellingen, clubhuizen en inrichting van het viswater. De maximale bijdrage per project bedraagt 50 % van de externe kosten – tot een maximum van 10.000 euro per project.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.