HSV Service

Sjaak Verburg aan kop na eerste topcompetitie bootvissen 2017

3709
06 nov 2017

Sjaak Verburg van HSV de Edelkarper staat na de eerste wedstrijddag bovenaan in het klassement. De 28 vissen die hij boven water haalde, leverden hem een totaal van 5 klassementspunten op. Frank van Schilt van HSV Heense Molense Sportvissers werd tweede met 42 vissen en 6 klassementspunten. Ernest Ripson van HSV de Edelkarper staat op de voorlopige derde plaats met eveneens 6 klassementspunten en 27 vissen.


De eerste dag met drie wedstrijden voor de topcompetitie bootvissen 2017 is afgelopen zondag 5 november vrij winderig verlopen. Met zó veel wind vanuit het westen, dat schipper Hans Lodewijks van de Big Marlin niets anders kon beslissen, dan op de Oosterschelde een plekje in de luwte te zoeken. Maar ook daar zat voldoende vis om er drie spannende wedstrijden van te maken. Met voor iedereen hetzelfde, door de organisatie verstrekt, aas bestaande uit pieren, zagers en mesheften, werd de strijd aangebonden door de tien sterkste overgebleven tien bootvissers van Nederland. 

De vangst bestond deze eerste dag voornamelijk uit wijting, schar en steenbolk. Elke vis werd onmiddellijk na het vangen weer teruggezet, omdat er ook op de topcompetitie volgens het “catch en release systeem” wordt gevist! 
   
Deelnemers stuurboordkant                                                               Deelnemers bakboordkant

De eerste wedstrijd begon omstreeks laagwater toen er nog niet veel getijdenstroming liep. Dat was te merken in de vangsten, want deze periode was de slechtste van de dag. Een enkel steenbolkje en wijting werd uit het water getoverd. Maar ook dan zijn er winnaars en verliezers. Aan stuurboordkant zelfs twee, want zowel Mark van Wanrooy als Sjaak Verburg scoorden 13 punten. Aan de andere kant van de boot was Albert Leeuwis duidelijk winnaar voor Arjan Stelwage. 

Vanwege de mindere vangsten werd een andere stek uitgeprobeerd, maar door de harde wind bleef de boot niet op anker liggen. Dus terug naar een rustiger plekje achter de Oosterscheldekering! De vloedstroom liep intussen al lekker door en dat zag je in de vangsten. Mooie scharren en wijtingen werden nu de hoofdvangst. Frank van Schilt deed het vanaf de start van deze periode erg goed en kwam mede door de vangst van een haaitje, dat zeven punten opleverde, aan de winst van zijn bakboordzijde. Maar zelfs zonder dit “vangstkanonvisje” had hij gewonnen. Louis van Bommel werd tweede. Aan stuurboordkant won Nederlands kampioen Peter Leentjes met dertien punten voor Ernest Ripson. 
      
Ernest Ripson                                                Frank van Schilt                                          Peter Leentjes

In de laatste periode werd de meeste vis gevangen. Met 21 vangstpunten kregen we opnieuw twee winnaars. Dat waren Ernest Ripson en Sjaak Verburg. Zij troefden Jeremy Stockx met één puntje af, hoewel Jeremy wel de meeste stuks ving aan deze zijde. Aan bakboordkant viste Frank van Schilt opnieuw een ijzersterke wedstrijd. Met achttien vissen bleef hij Arjan Stelwage ruim voor. Rond de klok van kwart over vier klonk het eindsignaal van deze eerste dag. 

Sjaak Verburg staat met slechts vijf klassementspunten aan kop voor Frank van Schilt en Ernest Ripson. Arjan Stelwage en Louis van Bommel maken de eerste vijf vol, maar de ervaring leert, dat met nog twee wedstrijddagen te gaan van elk drie perioden, er nog van alles mogelijk is. De tweede wedstrijddag gaat op 3 december plaatsvinden vanuit Vlissingen. De deelnemers kijken er al naar uit want de vangstberichten uit die regio zijn zeker goed te noemen.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.