HSV Service

Einduitslag van de Topcompetitie Kustvissen Dames en Junioren 2017

4068
04 dec 2017

Zaterdag 25 november jl. was de tweede en laatste dag van de topcompetitie Kustvissen Dames en Junioren 2017. Na de derde en vierde wedstrijd vervist te hebben waren de drie kampioenen van 2017 bekend. Maarten van Beek bij de U16, Arjan Wisse bij de U21 en Francis Danen bij de Dames.

Het weer viel nog mee maar het was toch een stevige herfstdag. Met toenemende wind en regen werd er stevig gestreden om een plaats in de top van het klassement bij de drie verschillende categoriëen van de topcompetitie kustvissen Dames en Junioren 2017.

U16:

Na het begin van de derde wedstrijd bleek al snel dat het geen makkelijke visserij zou worden, het was sprokkelen… de vangst bestond voornamelijk uit kleine zeebaarsjes, wijtingen en een enkele bot. Martijn Wisse ging er met de winst van de wedstrijd van door gevolgd door Maarten van Beek en Mathias Baas. 

Tijdens de 4e wedstrijd aan het Kustlicht waren de vangsten stukken beter, voornamelijk wijting, scharren en enkele meunen. Pedro van Sluis wist zijn 0 van ochtendwedstrijd goed te maken door met maar liefst 24 vissen de winst te pakken van de middag wedstrijd. Daan Kusse werd 2e , gevolgd door Maarten van Beek.

Maarten van Beek bleek uiteindelijk de winnaar van de eerste topcompetitie voor de leeftijdscategorie U16. Daan Kusse en Mathias Baas completeerde het podium met de 2e en de 3e plaats van deze vier wedstrijden over twee dagen. 


U21:

Corwin Wiskerke stond op het laatste steknummer, hij liet gelijk in de eerst haal al zien dat hij stoute planen had voor vandaag. Hij won de eerste wedstrijd van de dag met 447 cm aan vis. Arjan Wisse startte niet zo best, bij zijn eerste worp gooide hij gelijk zijn onderlijn af. Door rustig en geconcentreerd door te gaan wist hij toch een goede wedstrijd te vissen. Hij behaalde een nette tweede plaats met 404 cm. Hiermee versterkte hij zijn leidende positie. Pim Fase volgde hem met een derde plaats tijdens deze derde topcompetitie.
Adriaan Linge herstelde zich na de eerste wedstrijddag, waar hij een 0 en een keurige derde plek behaalde. Hij viste zich naar een vierde plaats te vissen.

Helaas kon Danny Ruijten zich deze dag niet handhaven in de top. Met een 15de en 16de plaats zakte hij in het klassement naar plaats 11. Ook Ivan Gabrielse had moeite om op gang te komen in de eerste wedstrijd. Uiteindelijk kon hij de schade beperken met een 12de plaats. Na 3 wedstrijden lag het klassement redelijk door elkaar. Twee man stonden los van een groepje van 7 achtervolgers die binnen 7 punten stonden. Hierdoor kon er nog van alles gebeuren in de laatste wedstrijd. 
 
Bij de vierde wedstrijd bij het Kunstlicht hadden we te maken met opkomende water en waren de verwachtingen dat er vooral in het begin vis moest worden gevangen. Adriaan Linge ging wederom door met waar hij de dag mee begonnen was: vis vangen. Met 29 vissen en ruim 7 meter vis wist hij de laatste wedstrijd ruimschoots te winnen. Ook Erik Hollestelle wist de vis te vinden. Hij kwam uit op 23 vissen en 603 cm aan vis. Ivan Gabrielse pakt belangrijke punten voor het klassement met zijn derde plek. Arjan Wisse viste zich naar een vierde plaats en dat was goed voor een eerste plaats in het klassement. 

De top drie bij de U21 waren Arjan Wisse die eerste werd met 10 punten. Erik Hollestelle volgde hem met 16 punten en Adriaan Linge sloot de rij met 22 punten. 


Dames:

De eerste wedstrijd was een matige visserij met 5 vissers die geen vis vingen. Linda van de Velde wist deze wedstrijd te winnen en werd op de voet gevolgd door Susan Stuijts. Op de derde plaats Clarinda van der Zande die hiermee weer aansluiting vond met de top. Met haar laatste draai wist Ingrid Maranus-de Fouw nog 1 vis te vangen, dit bleek later deze dag een vis van grote waarde.
De 2e wedstrijd van de dag en hiermee de laatste van deze topcompetitie 2017 werd door de toenemende wind verplaatst van Domburg naar Zoutelande. De spanning was hoog opgelopen omdat in het klassement de verschillen nog kleiner waren geworden. Wind, regen en hagel teisterden de dames maar ze bleven strijden voor elke vis.
Ook tijdens deze wedstrijd was het vechten voor een visje en bleven er 6 dames zonder vis. Susan die wel houdt van dit Nederlandse weer, eindigde met een aardige vangst van 185 cm goed voor de 3e plaats. Getergd door haar 0 de eerste wedstrijd van de dag Viste Christel zich gedreven naar de 2e plaats met 262 cm. Op de 1e plaats de meest constante visser van deze topcompetitie Francis Danen met 273 cm. 

De ere rij van het eindklassement bij de dames is als volgt: Kampioen Francis Danen, zilver voor Christel Verhage-van Marion en brons voor Susan Stuijts.
      
Maarten van Beek                                         Arjan Wisse                                                    Francis Danen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.