HSV Service

Arjan Stelwage heerst op tweede topcompetitie bootvissen 2017

3974
04 dec 2017

Na twee wedstrijddagen van drie periodes staan Arjan Stelwage en Ernest Ripson nu aan kop met maar 12 klassementspunten, gevolgd door Sjaak Verburg met 13 en Frank van Schilt met 15 punten. De anderen hebben evenwel nog volop kans om zich in de selectie voor het WK van 2018, dat in Setubal te Portugal wordt gehouden te plaatsen.

De tweede dag van de topcompetitie bootvissen vond plaats vanuit Vlissingen op de “Pirate”, De Westerschelde zit net zoals de gehele zuidelijke Noordzee vol met wijting. Dat bleek ook deze dag, want behoudens een beperkt aantal scharren, een tong, twee meunen en één zeebaarsje, was het alleen wijting wat gevangen werd. Niet de kleintjes, maar forse exemplaren tot aan 40 cm aan toe. Een heerlijk vissen, want deze vissen geven behoorlijk sport! Ze mochten overigens allemaal weer terug, want met het catch en release-systeem gaat elke vis, na genoteerd te zijn, meteen weer terug in het water. 

Het werd een spannende dag, want het klassement, dat ontstaan was na de eerste wedstrijddag werd danig door elkaar gegooid 
Dat begon al in de eerste periode. Om goed te eindigen moest je géén plaatsje tegen de “kont” van de boot geloot hebben, want daar was het niet te doen. Aan bakboordzijde kwamen Albert Leewis en Louis van Bommel sterk uit de startblokken en eigenlijk kon alleen Ernest Ripson een beetje volgen. In die volgorde werd ook de eindstreep bereikt. 

Louis van Bommel                                       Peter Leentjes                                             Jeremy Stockx, 

Aan stuurboordzijde pakte Arjan Stelwage de volle buit, gevolgd door de leider van de eerste dag Sjaak Verburg en Erik Goossens. Het trainen van de dag ervoor bleek dus zijn vruchten af te werpen. Deze eerste periode was wel de minste, want de getijdenstroming moest er nog in komen na het ochtend-laagwater. 

Naar mate de dag vorderde werden de vangsten steeds beter! Na de wissel kwam er steeds meer wijting in de vangst. De scharren bleven geplakt tegen de bodem aan liggen, terwijl de rondvis beter ging azen. Aan bakboord ging Ernest Ripson met de winst aan de haal met 26 vissen, voor Mark van Wanrooij en Frank van Schilt. Aan de andere kant van de boot liet Sjaak Verburg nogmaals zien dat er met hem niet valt de spotten! Hij won voor Eric Goossens en Arjan Stelwage. Laatst genoemde tweetal deed dus goede zaken, evenals Ernest Ripson aan stuurboordzijde. De revival van Albert Leewis leek even gestopt. 

Ernest Ripson                                              Frank van Schilt met een tong                     Arjan Stelwage  

De laatste periode moest voor deze dag de beslissing brengen. Arjan Stelwage kwam op het eerste nummer terecht, net achter het stuurhuis. Dat bleek een prima plaats en Arjan benutte dat volledig met opnieuw een sectorwinst. Eric Goossens en Peter Leentjes volgden hem op gepaste afstand. Maar Albert Leewis liet aan zijn kant weer maar eens zien, dat hij in goeden doen stak. Hij won opnieuw, net als in de eerste periode. Zijn totaal aantal vissen van 90 exemplaren was het hoogste van de dag over de gehele boot. Die periode eindigden Frank van Schilt, die wel een mooie tong en een zeebaarsje ving, en Ernest Ripson achter hem.

De derde topcompetitiedag, die op de “Big Marlin” vanuit Neeltje Jans wordt vervist op 17 december, zal bepalend zijn. De deelnemers hebben er nu al zin in, al mag het dan wel een beetje warmer zijn, want deze dag was “waterkoud”.
Albert Leewis, die de meeste stuks van de dag ving. 
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.