HSV Service

Spro Zeevisteam pakt de titel Nederlands Kampioen Kustvissen Teams

3103
11 dec 2017

Het Spro Zeevistteam, bestaande uit: Remco Geuze, Eric Goossens, Jan Hennekam, Remi Lindhout, Arjan Rijnberg, Ilonka Rijnberg en Jan Stam, won de Penncompetitie 2017 met slechts 17 punten. HSV de Zeebaars K1 werd tweede met 29 punten en het team Zeenaald 2 behaalde de bronzen plek.
Zaterdag 9 december is de finale gevist van de PENN Korpscompetitie, de competitie die leidt tot het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor teams. In een 4 uur durende wedstrijd op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle speelde zich een scenario met een bizarre visvangst af.

Hoewel het strand bekend staat om de beruchte kleirand waar veel materiaal aan kan worden verspeeld, was er in de aanloop naar de wedstrijd weinig van te merken. Sterker nog, het hele jaar zijn de vangsten op dit strand goed en het materiaalverlies klein. Maar juist vandaag was door invloed van wind en stroming de rand weer helemaal vrijgekomen. Menigeen van de 170 vissers moest daarom één of meerdere onderlijnen aan de zee prijsgeven.

Maar als de onderlijn heelhuids het strand op kwam, dan waren wel één of meer haken voorzien van een schar of wijting. Want de vis was er in overvloed!!! Deze wedstrijd werd maar liefst het ongelooflijke aantal van 3566 vissen gevangen met een totale lengte van 870 meter. En als er zoveel vissen worden gevangen is een uitslag niet te voorspellen.

Zeker was dat de “thuisvissende” teams Westkapelle 1 en 2 en Nightwish hoog waren geëindigd. Maar voor het podium waren deze teams al kansloos. De ogen waren vooral gericht op de strijd om het zilver en brons. Immers, de voorsprong van het SPRO Zeevisteam was al 7 punten! Toch verliep het eerste uur voor Spro niet goed. In de vakken D en E hadden Remi Lindhout en Arjan Rijnberg moeite om op gang te komen, terwijl later in de wedstrijd Jan Stam in vak A de top los moest laten. Maar de concurrerende teams van Nipro, Zeenaald 2 en Zeebaars 1 konden niet profiteren. Sterker nog, de zeilen moesten worden bijgezet om de huidige klassering te handhaven.

Na het tellen van de punten bleek de top 5 onveranderd te zijn. Het Spro Zeevisteam had de voorsprong zelfs uitgebouwd en is de nieuwe Nederlands Kampioen. Hierdoor mag het team opnieuw deelnemen aan het WK, ditmaal in Italië. Evenals vorig jaar worden ze vergezeld door het eerste team van de Zeebaars dat evenals vorig jaar het zilver opeiste. Het podium werd gecompleteerd door de Zeenaald 2. Een team dat als outsider andere gerenomeerde teams achter zich heeft weten te laten.

Foto’s en de complete uitslag van competitie 2017 staan op de site www.korpsvissen.nl.                                                                           

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.