HSV Service

Sjaak Verburg prolongeert titel kampioen topcompetitie bootvissen

4831
18 dec 2017

Evenals vorig jaar won Sjaak Verburg, HSV de Edelkarper, de topcompetitie bootvissen. Hij vergaarde 18 punten met 141 gevangen vissen. Frank van Schilt behaalde het zilver met 19 punten (164 vissen) en Ernest Ripson pakte het brons met 21 punten (144 vissen).

De derde en beslissende dag van de topcompetitie bootvissen vond zondag 17 december plaats op de “Big Marlin” van schipper Hans Lodewijks. De wind was gelukkig een beetje gaan liggen, waardoor de strijd door kon gaan op de Noordzee. Er stond nog wel een redelijke deining, maar met de wind en de getijdestroming vanuit het westen, bleef de boot keurig met zijn kop in de wind liggen. Comfortabele omstandigheden, maar de vangsten waren helaas niet top. 

Vooral in het begin van de eerste periode was het sprokkelen van enkele scharren en wijtingen. Pas halverwege die periode kwam de vloedstroming er goed in en werd de vis bijtlustiger. Het missen van de beten hield van lieverlee op. De strijd werd deze dag met negen deelnemers gestreden waardoor aan beide kanten de deelnemer met de minste punten maar vier “strafpunten” kon krijgen.
Aan stuurboordkant, waar wel vijf deelnemers geloot hadden, pakte Mark van Wanrooij de winst, voor Frank van Schilt en de gelijk op de derde plaats geëindigde Arjan Stelwage en Ernest Ripson. Albert Leeuwis won aan de bakboordzijde voor Sjaak Verburg en Eric Goossens. 

Frank van Schilt                                         Jeremy Stockx                                          Louis van Bommel 

Na die eerste twee uur werd snel van plaats gewisseld, want de vis was inmiddels actief geworden. Mooie scharren en wijtingen vergrepen zich aan de pieren, kweekzagers en mesheften. Sjaak Verburg liet zien, dat hij nog steeds grootse plannen had, na de lichte terugval van de tweede competitiedag. Hij won zijn kant voor Eric Goossens en Louis van Bommel. De stuurboordkant werd echt pas in de laatste draai beslist. Frank van Schilt wipte met een uitdraai van drie wijtingen over Mark van Wanrooij en Ernest Ripson heen, die zo genoegen moesten nemen met de tweede en derde plaats in deze periode.

De beslissing volgde uiteindelijk pas in de laatste periode. Een hevige strijd aan bakboordzijde tussen Louis van Bommel en Sjaak Verburg volgde, die door eerstgenoemde werd gewonnen. Eric Goossens werd derde. Aan de andere kant stond Frank van Schilt op het laatste nummer en ving down-tide nogal wat wijting. Zijn opponenten, zoals bijvoorbeeld Arjan Stelwage, lieten het wat afweten, terwijl “younster” Jeremy Stockx wat zand in de motor gooide. Door zijn tweede plaats in die periode kwamen er toch wel wat verschuivingen in het klassement. 

De winnaar van deze derde dag was Frank van Schilt met maar vier klassementspunten, maar dat was niet genoeg om de topcompetitie totaal te winnen. Met één punt verschil beklom Sjaak Verburg het hoogste plaatsje van het podium, voor Frank en op de derde plaats eindigde Ernest Ripson. Arjan Stelwage werd vierde, maar voor de vijfde en zesde plaats was het opnieuw spannend. Eric Goossens en Albert Leeuwis eindigden met een gelijk aan klassementspunten, maar Albert ging voor met 147 vissen, terwijl Eric maar 136 stuks vis had weten te vangen. Mark van Wanrooij, Louis van Bommel, Jeremy Stockx en de afwezige van deze laatste dag Peter Leentjes maakten het tiental van de Nationale selectie vol. Nu is het aan coach bootvissen Henri Karremans om de teams voor het wereldkampioenschap en de Nationscup te gaan samenstellen! 
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.