HSV Service

VISpas 2017 licht in de plus

3832
23 feb 2018

Het aantal bij Sportvisserij Nederland aangesloten sportvissers is in 2017 licht gestegen: de VISpas noteerde een groei van 2.500 exemplaren. De groep buitenlandse VISpashouders werd groter, terwijl het aantal uitgegeven JeugdVISpassen daalde.

In 2017 zijn bijna 2.500 meer VISpassen verkocht dan het jaar daarvoor. Daarmee komt het totaal aantal VISpassen op 520.313. Opvallende stijgers zijn de federatiegebieden Limburg en Midden Nederland. Daar werd een stijging van respectievelijk 5,22% en 2,15% gerealiseerd ten opzichte van 2016.

Meer Duitse leden

Uit de cijfers blijkt dat steeds meer buitenlandse sportvissers – met name Duitsers – de VISpas aanschaffen. Deze stijging is vermoedelijk te verklaren door de lancering van Fishing in Holland begin 2017. Verschillende ‘Hollandse’ publicaties in Duitse hengelsportmagazines hebben eraan bijgedragen dat onze Oosterburen Nederland meer en meer ontdekken als visbestemming. Zo zijn de Duitse VISpashouders in Limburg inmiddels goed voor bijna 40% van het totale aantal uitgegeven VISpassen in die regio. Ook is de verkoop van de NachtVIStoestemming en Derde Hengeltoestemming aan Duitsers gestegen met respectievelijk 20% en 40%.

JeugdVISpas daalt

De dalende trend van het aantal uitgegeven JeugdVISpassen die zich vanaf 2014 voordoet, zette in 2017 licht door. Deze daling behoeft echter enige nuancering. Zo maakte een grote groep JeugdVISpashouders de overstap naar de VISpas en werden er 10.000 nieuwe JeugdVISpassen uitgegeven – duizend meer dan in 2016. Desalniettemin heeft Sportvisserij Nederland vorig jaar onderzoek gedaan naar de populariteit van sportvissen onder jongeren, zodat aan de hand van de resultaten maatregelen kunnen worden genomen om de participatie van de jeugd weer te laten stijgen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide