HSV Service

Remco Geuze Nederlands Kampioen Bootvissen 2018

2450
18 jun 2018

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Bootvissen op zondag 17 juni 2018 werd Remco Geuze eerste. Hij haalde 6 vissen binnen met een totaal van 32 punten. Sjaak Verburg behaalde de tweede plaats en Henri Karremans werd derde.


Nederland heeft de afgelopen maanden heel veel prima bootvisdagen gehad, maar juist op de dag van het Nederlands Kampioenschap was de wind naar het westen gedraaid en toegenomen tot krachtig. Omdat het grootste deel van de dag de wind tegen de getijdenstroming bokste, verhoogde dat het golfhoogte ook nog eens een keer. Toch heeft schipper Piet Hoogerwerf van het MS Maatje Adriana geprobeerd om de rijke visgronden rondom het Meerkerk gebied te bereiken. Halverwege moesten we met zijn allen constateren, dat het niet haalbaar was. Een valse start derhalve en de boot moest noodgedwongen terug en ankerde voor de Oosterscheldekering, waar de zee wat rustiger was. Daar werd de strijd uitgevochten met het vangen van haaien, zeebaars, schol en enkele botten. 


Toon van Bladel                                           Henri Karremans                                          Ernest Ripson  

Een spannende strijd, dat wel! Maar ook een lastig vissen, want niet overal zwemmen haaien. Toon van Bladel opende al snel met een dikke bot aan bakboordkant, maar al snel bleek dat stuurboord meer vis ging opleveren. Henri Karremans pakte een mooie schol en buurman Peter Leentjes antwoordde met de eerste haai. Maar Henri zorgde met twee zeebaarzen voor een omslag. Ook Remco Geuze ving zijn eerste baarsje. Aan bakboordkant bleef het lang angstvallig stil tot Mark van Wanrooij binnen tien minuten een schol, een tong en een zeebaars ving. Virtueel ging hij toen aan de leiding. Rien van Eekeren ving een horsmakreel, Ernest Ripson zijn eerste haai en Toon van Bladel wist zijn puntentotaal met een schar ook nog wat te verhogen. Tegen het einde van de tweede periode vingen Remco Geuze en Angelo Hensen allebei nog een schol en een tong en naderden Henri, die de derde periode in ging als koploper. Maar net als vorig jaar, werd de derde periode echter beslissend!

Piet Buijk                                                     Sjaak Verburg                                             Mark van Wanrooy

Al snel na het fluitsignaal kwamen de haaien binnen boord. Piet Buijk ving een pracht exemplaar, Ernest Ripson volgde, maar Remco Geuze kwam het best naar voren met nog twee haaitjes en weer een zeebaarsje. Ook Peter Leentjes en Rien van Eekeren vingen er weer één, maar vielen daarna stil. Aan bakboordkant was het echt harken voor een visje en Sjaak Verburg lachte van oor tot oor toen hij een haaitje en een tong tegelijk ving. Frank van Schilt had intussen ook nog maar één mooie bot, maar zorgde met een haai voor zijn zekere plaatsing voor de top- competitie. Remco kon intussen aan stuurboordkant al gaan genieten van een naderend Nederlands Kampioenschap, want concurrent Henri Karremans kon slechts één tongetje bijvangen. Eric van Schilt ving er nog wel twee! Aan deze kant van de boot ontliepen de deelnemers uiteindelijk elkaar niet veel in punten en de (helaas kleine) aantallen en bijzondere vissen brachten beslissing. De bakboordkant moest helaas ook vier deelnemers met geen vis toestaan, waaronder WK internationals als Arjan Stelwage en Albert Leeuwis. Jammer!


Remco Geuze                                             Eric van Schilt                                             Frank van Schilt                     

In Wissekerke werd het verdikt uitgesproken: Remco Geuze was de beste aan stuurboordkant en werd verdiend Nederlands Kampioen, vóór Sjaak Verburg van bakboord. Henri Karremans eiste het derde blauwe bord op.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide