HSV Service

Petitie: laat kinderen meer bewegen! (video)

3008
25 jun 2018

Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten, bewegen minder en hun motorische vaardigheden nemen af. We moeten de bewegingsarmoede onder kinderen stoppen. Teken daarom ook de petitie!

Vandaag verenigt de sportwereld zich en start de campagne ‘Ik beweeg mee. Jij ook?’ om dit groeiende probleem tegen te gaan. 
Om dit voor eens en voor altijd te veranderen moeten we samen de schouders eronder zetten; ouders, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, gemeenten, kabinet, politiek, sportbonden, sportclubs, trainers, coaches en kinderen. Teken ook de petitie op www.ikbeweegmee.nlJoop Bongers, directeur Sportvisserij Nederland:

"Wij weten wat een leven lang bewegen en sporten doet voor je toekomst. Het helpt met je motorische ontwikkeling en tegelijkertijd om betere resultaten op school of in je werk te behalen. Het buiten-element van sportvissen draagt hier perfect aan bij. Als je fit bent, krijg je simpelweg meer voor elkaar.

Het grote probleem voor de toekomst ligt vooral bij onze jeugd. Gemiddeld zitten zij maar liefst 10,5 uur per dag, waarvan ze 3 tot 4 uur besteden aan gamen of TV-kijken. En tegelijkertijd stagneert de motorische ontwikkeling. Kortom, Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Een probleem dat speelt in alle lagen van de bevolking.

Ook bij ons in de sport. Wij merken het aan het teruglopende aantal aanvragen voor JeugdVISpassen de afgelopen jaren. En welke trainer of jeugdbegeleider je ook spreekt, iedereen heeft het over een gebrek aan motorische ontwikkeling en buitenlucht bij kinderen. Van atletiek tot aan hockey, van schaatsen tot aan voetbal. We zijn het er allemaal wel over eens; bewegingsarmoede onder kinderen is een serieus en groot probleem. Daarom kunnen we niet anders dan de noodklok luiden, samen met jou. We moeten de bewegingsarmoede onder kinderen stoppen."

Petitie: teken vandaag


We roepen iedereen op om de petitie te tekenen op www.ikbeweegmee.nl. De verzamelde handtekeningen willen we begin 2019 persoonlijk overhandigen aan minister Slob (Onderwijs) en Bruins (Sport).Deze wordt op 26 juni aangeboden.

Onderstaande infographics voor wat extra inspiratie:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide