HSV Service

Zilver op het WK Feedervissen!

5381
09 jul 2018

Het Nederlandse team heeft een zilveren medaille gewonnen op het WK Feedervissen. In het Noord-Italiaanse Ostellato wisten de heren na twee spannende wedstrijddagen en een zinderende ontknoping beslag te leggen op de tweede plek.


“Dit is een fantastische prestatie,” jubelt bondscoach Jan van Schendel. Hij is vooral trots op zijn team omdat het zilver met hard werken is veroverd. “Door de verstikkende hitte aan het einde van de trainingsweek, kon de uitgedokterde tactiek op het laatste moment de prullenbak in. De ploeg heeft de plotselings veranderende omstandigheden – met vis die veel passiever was – en het last minute aangepaste strijdplan echter perfect opgepakt. We hebben alles uit de kast moeten halen, maar als dat dan met zilver wordt beloond mag je spreken van een geweldig kampioenschap.”

Aangepaste tactiek

Dat het Nederlandse team de favorietenrol tijdens de achtste editie van het WK Feeder – waar uitsluitend met een werphengel en voerkorfje mag worden gevist – waar wist te maken, was omdat Oranje een manier wist te vinden om de vis aan het azen te krijgen. Van Schendel: “We hebben ons gezien de omstandigheden vooral op de diepere gedeelten van het water gericht. Daar voerden we flink wat wormen. Niet alleen aan het begin van de wedstrijd, maar gedurende de hele vijf uur bleven we flink doorvoeren. Dat zorgde ervoor dat we vooral aan het eind van de wedstrijd nog veel vis vingen.”

Allerlaatste moment

De tactiek bleek lonend, maar was wel gewaagd. De tweede plek werd pas op het allerlaatste moment veiliggesteld. “Een uur voor het eind van de wedstrijd stonden we nog vijfde”, licht Van Schendel toe. Maar zoals was voorzien vingen de Nederlanders tegen het einde van de wedstrijd nog een aantal grote vissen die het zilver opleverden. “Met een goede tactiek kun je echt het verschil maken. Dat is het mooie aan wedstrijdvissen en geeft ontzettend veel voldoening.” De Nederlandse feederploeg – bestaande uit Ben van Ek, Theo Leijrik, Ramon Ansing, Frank van der Schaft, Marco Hofman, Arnout van de Stadt, coach Jan van Schendel en assistenten Marcel Boel, Edgar Kuus en Danny van den Ende– wordt eind dit jaar tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala op Papendal gehuldigd.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.