HSV Service

Damesploeg stroopt mouwen op voor WK Dames Zoet

4455
21 aug 2018

In het Poolse Wroclaw vindt komend weekend het WK Dames Zoet plaats, een nieuwe krachtmeting voor het Nederlandse damesteam. In de aanloop naar de wedstrijd polst Sportvisserij Nederland de verwachtingen binnen de ploeg. Vandaag: de coaches, Jan van Schendel (61) en Stefan Verhoeven (54).

Van Schendel en Verhoeven hebben beiden veel ervaring met het leiden van wedstrijdteams. Van Schendel is al ruim 10 jaar bondscoach, Verhoeven sinds 2011. Wedstrijdvissen zit ze sowieso in het bloed: zelf waren ze ook jarenlang wedstrijdvisser.

Hechte groep

Ook aan vertrouwen in hun ploeg ontbreekt het geenszins. “De sfeer in het team is goed en de dames hebben er zin in”, vertellen de heren desgevraagd. “Het is ook een hechte groep. Na elke trainingsdag steekt het hele team de koppen bij elkaar om ervaringen te delen en te overleggen.”
Geducht

De Nederlandse dames zijn geducht nadat ze in 2015 knap tweede werden en vorig jaar in Hongarije vierde. Zijn de verwachtingen terecht hooggespannen? Van Schendel en Verhoeven zijn overtuigd. “Met onze sterke mix van jong talent en ervaring kunnen we ook dit jaar hoge ogen gooien.”
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.