HSV Service

Vooruitblik WK Dames Zoet met Anja Groot en Mandy Swart

6637
22 aug 2018

Het WK Dames Zoet, komend weekend in Polen, is een nieuwe krachtmeting voor het Nederlandse damesteam. Vorig jaar werd het team knap vierde in Hongarije. Hoe zijn de verwachtingen nu binnen de ploeg? Anja Groot (30) en Mandy Swart (15) blikken vooruit.

Dat de sfeer binnen het team goed is, blijkt ook uit de reacties van de dames. Swart spreekt van een gezellige groep en Groot (foto links) waardeert de open communicatie. "Door steeds te overleggen maken we elkaar sterker en daarmee groeien we ook weer als team", vertelt Swart over de trainingsdagen. "Dat is precies wat wedstrijdvissen zo leuk maakt voor mij."

Teambelang voorop

Groot zal aan de waterkant veel ogen op zich gericht zien. De geboren Amsterdamse is binnen het internationale wedstrijdvissen al jaren een grote naam. Met haar ploeg werd ze in 2015 tweede in België; op datzelfde WK én vorig jaar in Hongarije won ze individueel goud. Belangrijk vindt ze het niet echt om haar titel te prolongeren. "Ik wil vooral als ploeg goed presteren. Het teambelang staat komend weekend voor mij voorop."


Mandy Swart is pas 15 jaar en vist dit weekend al haar tweede WK.

Geloof in goud

Hoeveel kans we dit WK maken? Swart zet in op een podiumplek, voor Groot telt alleen het allerhoogste. "Dit team kan van iedereen winnen. Ik geloof in goud."


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.