HSV Service

Onder de loep: wedstrijdwater voor het WK Dames Zoet

5997
23 aug 2018

Hoe groot zijn de kansen voor de damesploeg op het WK Dames Zoet, aankomend weekend in Polen? Het wedstrijdwater staat bekend als uitdagend. Wanda de Schouwer (34) en Ingeborg Audenaerd (36) - de twee oudste leden van het team - leggen uit waarom.

Audenaerd (foto links) en De Schouwer trainen deze week al dagelijks met hun team in Wroclaw. Na afloop van elke dag bespreken ze onderling de resultaten om zo te achterhalen hoe de vis precies aast en welke manier van voeren en vissen het beste resultaat oplevert. Bij dit wedstrijdwater – het Oder Canal, een vertakking van de rivier de Oder – luistert dat extra nauw. Het water staat bekend als uitdagend.

Tussentijdse beloning


"Zowel qua waterpeil als stroming en visvangst is dit kanaal buitengewoon grillig", vertelt De Schouwer. "Op dit moment is de stroming nihil als gevolg van de droogte tijdens de afgelopen weken. Het stemt ons tevreden dat we desondanks heel aardig vis vangen. Als tussentijdse beloning trakteerden we onszelf gisteren op ijs."


Wanda de Schouwer: 
"Zowel qua stroming als visvangst is dit kanaal buitengewoon grillig."

De juiste voerstrategie


De juiste manier van voeren is belangrijk om de vis gedurende de hele wedstrijd op de visplek aan het azen te houden, legt Oudenaerd uit. "Stukje bij beetje vinden we deze dagen de beste voerstrategie", aldus Oudenaerd. "Als we die nog vandaag en morgen nog verder aanscherpen, ben ik ervan overtuigd dat we komend weekend hoog kunnen eindigen."

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.