HSV Service

Spanning stijgt op laatste dag voor WK Dames Zoet in Polen

6269
24 aug 2018

De spanning stijgt voelbaar op de laatste dag voor het WK Dames Zoet in Polen. We polsten nog één keer de stemming binnen de ploeg bij Floor Verhoeven (24) en Kira Epping (15), met haar 15 jaar de jongste van het team.

Verhoeven (foto links) en haar teamgenoten trainen vandaag voor het laatst aan het Oder Canal in Zuid-Polen. Het is tevens de enige officiële training. Verhoeven heeft al de nodige WK's achter de rug maar verwacht niet snel individueel hoog te eindigen. "Dat vind ik ook geen punt", zegt ze daar stellig over. "We vissen met zijn allen voor het team." Mocht de wedstrijd stroef verlopen, dan kan ze altijd bij haar coach én vader Stefan terecht.

Talent

Hulp van familie is niet in de buurt voor teamgenoot Epping, die met haar 15 jaar de jongste is van de groep. De geboren Drentse is met de damesploeg mee als reserve. Dat het haar aan talent niet ontbreekt toonde ze gisteren met het beste resultaat van het parcours. Mede dankzij de vangst van diverse knotsen van brasems kwam ze uit op bijna 9 kilo.


Kira Epping (15) met een knots van een brasem uit het Poolse Oder Canal.

Elke dag leren

"De sfeer in de groep is goed en ik leer van elke training, elke dag", vertelt Epping over de voorbije trainingsdagen. De kans op een invalbeurt is klein, denk ze. Maar dat deert haar niet. "Je vist zo'n WK met z'n allen en dat is sowieso leuker dan alleen aan de waterkant."


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.