HSV Service

Kayak- en bellybootfeest op Brakke Zaterdag

3409
01 okt 2018

Ter ere van de aanstaande opening van de Haringvlietsluizen vierden diverse natuurorganisaties en de sportvisserij afgelopen weekend Brakke Zaterdag, een bijzonder evenement met tal van natuuractiviteiten voor jong en oud – waaronder vissen.

Bezoekers van Brakke Zaterdag hadden qua activiteiten een ruime keuze aan en op het water. Zo konden ze onder meer meedoen aan vogelexcursies, workshops natuurfotografie, wandelingen maken met de boswachter én (leren) vissen. Mede dankzij het prachtige weer werd de dag een daverend succes.

Snoekjes en snoeken

Bij de stand van Sportvisserij Nederland kon iedereen die wilde onder begeleiding kennismaken met sportvissen vanuit een bellyboat of viskayak. Vooral bij de jeugd was de animo zo groot dat de tien bellyboats en tien kayaks continu op het water waren. Gelukkig hielp de vis ook mee, waardoor aan de lopende band snoekjes en snoeken werden gevangen. Wanneer binnenkort de dam echt op een kier gaat, zal de roofvisstand op het Haringvliet naar verwachting nog verder verbeteren.

De beelden in het fotoalbum (bovenaan dit bericht) spreken boekdelen. Veel kijkplezier!


Het weer was geweldig en de vis werkte mee.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.