HSV Service

Meetdag aan de Waal: sportvissers helpen mee (video)

4099
12 okt 2018

Samen meten is altijd beter. Om op één dag zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de effecten van zogenaamde 'langsdammen', konden sportvissers gisteren aan de Waal bij Ophemert hun hengelvangsten ter plaatse laten registreren.

Het onderzoek naar de invloed van langsdammen richt zich niet alleen op de visstand. Ook het effect op de stroming, het zandtransport in de rivier en de beleving van bewoners en bezoekers worden in kaart gebracht. Met het laten registeren van hun vangsten droegen sportvissers hun steentje aan de meetdag bij.

Uitleg over langsdammen

In de video hieronder - gemaakt tijdens de meetdag - wordt uitgelegd waarom langsdammen goed voor de visstand (kunnen) zijn.Visstand gevarieerder

Uit bemonsteringen en de vangsten van sportvissers blijkt de visstand nabij langsdammen een stuk diverser te zijn geworden. Soorten als barbeel, sneep, meerval en rivierprik zijn er al aangetroffen. Ook de aantallen jonge vis zijn groter in de geul achter de langsdam.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.