HSV Service

Nederlands herenteam WK Kustvissen op ramkoers!

6349
24 okt 2018

De 3e wedstrijddag W.K.Kustvissen Heren in Wales werd een topdag met het team op de stranden van Penmaenmawr en Colwyn bay. Op Penmaenmawr stonden de vakken A, B en C en op Colwyn bay stonden de vakken D en E. Doordat Portugal en Schotland hard onderuit gingen en we Wales voorbleven staan we nu samen met Wales op een comfortabele 1e plaats samen met Wales en 4 punten los van Portugal.

In vak A stond Kees Gillissen,onze Benjamin, en dat Kees een groot talent is bewees hij wel met een schitterende 3 sectorplaats tussen alle topmannen in met 6 dogfish en aardig wat wijtingen.
 
In vak B kon Klaas Winter vanaf het startsignaal aan de bak met mooie halen van dogfish, uiteindelijk 14 dogfish en een klus wijting wat goed was voor een 4e sectorplaats. Pechvogel van de 1e twee dagen Rob Punselie trof het nu weer niet, in het midden van het vak verspeelde Rob talloze onderlijnen. Zelf heb ik erbij gestaan en er was niet te vissen gewoon zonde en deprimerend voor Rob.Gelukkig kan Rob vanmiddag bij de 4de wedstrijddag, zich helemaal uitleven in sector D waar hij zonder obstakels kan vissen. 

In vak D gaf Ruud van Noord niets weg en viste met 6 doggies en een flink aantal wijtingen het hele vak zoek. Staat geen maat op Ruud nu: Individueel een eerste plaats nu en de loting van vandaag is zeer gunstig: A1! !

Wereldkampioen Frank Peene moest het laag in vak E doen waar de hoge nummers altijd in het voordeel zijn ging die vlieger nu niet op omdat er een heel groot tij verschil is, zodat de zwin aan het einde van vak E droog komt te liggen en de dogfish wegtrekken naar dieper water. Frank viste een gedegen 7e positie binnen de en hielp hierbij het team aan een fantastische 2e plaats bij de landen. 


Doordat Portugal en Schotland hard onderuit gingen en we Wales voorbleven staan we nu samen met Wales op een comfortabele 1e plaats samen met Wales en 4 punten los van Portugal.

Vandaag dus aan de bak,vanavond laat de uitslag!2e wedstrijddag

De tweede wedstrijddag was een lastige wedstrijd voor de Nederlandse ploeg met veel moeilijke situaties. Toch een 5e dagpositie wat de mannen stabiel op de 4e plek houdt met 9 punten. Het verrassend sterke Portugal staat op de eerste plek met 5 punten. Schotland en Wales met beide 8 punten staan op positie 2 en 3. Het Nederlandse dames team behaalde tijdens de tweede wedstrijd de 5e plek zodat zij in de tussenuitslag opklimmen naar de 7e plaats.

Frank Peene in vak A  had veel last van zijn buurman die met gevlochten lijn stond te vissen en raakte diverse malen in “gewikkeld" met zijn buurman. Frank viste een prima 4e sectorplaats met een aantal dogfish, wijtingen en een gulletje. Rob Punselie had wederom een moeilijke stek, veel vastzitten en lijnen kapot trekken was zijn deel en tot overmaat van ramp ook nog een vogel in zijn lijn!. Rob pakte een 11e sectorplaats. In vak C stond ons werpkanon Ruud van Noord. Ruud ging helemaal los en pakte vol overtuiging een sector overwinning! In vak D moest Klaas Winter tegen goede eerste nummers opvissen. Toen de duisternis inzetten kwamen de dogfish los  en pakte klaas met 6 dogfish en mooie wijtingen toch nog een 6e sector plaats. 

Kees stond wederom op een laag sectornummer in het oneerlijkste vak van het parcours. De laatste 7 nummers in vak E kunnen in een trog vissen waar heel veel dogfish in zit, loot je daar dan ben je binnen (zie de uitslagen) loot je begin- tot middennummers dan ben je kansloos voor een top uitslag. Helaas lootte Nederland deze tweede wedstrijddag allemaal laag dus zaak is de schade te beperken. Kees ving vanaf het begin wijting en wist in het donker zich knap naar een 9e sectorplaats te vissen met o.a. 6 dogfish. 

Al met al een lastige wedstrijd met veel moeilijke situaties die door het team met een goede 5 plaats werd afgesloten

Dames vingen deze wedstrijddag veel dogfish wat resulteerde in een goede uitslag.
De komende twee dagen gaan ze er voor meer dan 200% tegenaan!
1e wedstrijddag

Het herenteam Kustvissen is op de 1e wedstrijddag op de stranden van Penmaenmawr en Colwynbay goed gestart.
Ze eindigden in het landenklassement op de 4e plaats. Een mooi uitgangspunt voor de komende dagen. Het damesteam behaalde na deze eerste krachtmeting de 9e positite.

Bij het herenteam startte Klaas Winter in vak A en ondanks lastige visserij wist hij 6 mooie wijtingen te vangen waardoor hij een puike 4e vakplaats behaalde.In vak B stond Wereldkampioen Frank Peene die gelijk van zich liet horen door in de 3e draai 3 hondshaaien op de kant te trekken, 210 punten in 1 draai! Met nog een hondshaai en verschillende wijtingen pakte Frank de vak overwinning!
In vak C had Rob Punselie het lastig doordat hij op een ”vastloop” stuk stond en eigenlijk niet op zijn geliefde “verre velden" kon vissen.Tandenknarsend naar het einde toe gevist met 4 wijtingen. Dit leverde hem een 14e sectorplaats op.Op Colwyn bay stond Ruud van Noord die even op stoom moest komen, ook hij stond op een lastige plek en trok zijn eerste lijn af. Maar Ruud herpakte zich en viste hierna gedegen naar een 2e sector plaats met 23 vissen waaronder 2 hondshaaien en nog een mooie wijting van 36 cm. Vak E was voor onze Benjamin, Kees Gillissen, die net als Ruud de eerste draai vastzat. Kees ving daarna wel vis maar had het tegen dat deze vis aan de kleine kant was en aan het einde van de sector heel veel hondshaaien werden gevangen. Gelukkig ving Kees later nog een hondshaai zodat de schade beperkt werd tot een 14e sectorplaats. Dit tesamen zorgde ervoor dat Nederland op een voorlopige vierde plek staat. Schotland staat op de eerste plaats voor Portugal en België. 

Bij de dames ging de eerste wedstrijddag niet helemaal zoals gedacht. Na de goede training van de dag ervoor, waren de verwachtingen hoog. Helaas viel het resultaat tegen. Maar de sfeer en instelling zijn is goed en vol vertrouwen gaan de dames en coaches er de komende dagen tegenaan. Officiële sponsor van de Nederlandse Heren-Kustploeg:Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.