HSV Service

Ruim 160 kilo zeebaars in beslag genomen in de Europoort

9067
03 dec 2018

De Zeehavenpolitie Rotterdam heeft afgelopen week 163 kilo zeebaars in beslag genomen tijdens verschillende visserijcontroles, zo meldt de dienst op hun Facebook-pagina. In drie nachten tijd heeft de politie voor € 6.500 aan zeebaars aangetroffen bij enkele stropers.

“Naar aanleiding van enkele tips hebben wij in de buurt van de Prinses Margiethaven meerdere ‘sport’vissers aangehouden die met grove methoden zeebaarzen vingen en deze op slinkse wijze trachtten te verstoppen in hun voertuigen of in de omgeving”, zegt de Zeehavenpolitie Rotterdam op hun Facebook- en Twitter-pagina.

Tegen de verdachten is proces verbaal opgemaakt. Zij kunnen rekenen op forse straffen aangezien de boetes voor het in het bezit hebben van (ondermaatse) zeebaars niet mals zijn. Sinds oktober van dit jaar mag een sportvisser één maatse zeebaars in het bezit hebben. Voor het in bezit hebben van meer dan één zeebaars kan de boete bijvoorbeeld oplopen tot 1.000 euro met daarbovenop 40 euro per kilo vis!


Een deel van de buit die de Zeehavenpolitie Rotterdam in beslag heeft genomen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.