HSV Service

Word Viscoach of Vismeester!

3912
28 nov 2019

Dankzij de inzet van enthousiaste vismeesters en honderden vrijwilligers van hengelsportverenigingen hebben in 2019 weer duizenden kinderen kennis gemaakt met de onderwaterwereld en de sportvisserij. Steeds meer scholen vragen een visles aan en de behoefte aan vrijwilligers uit de hengelsport blijft groeien. Een goede reden om de cursus Viscoach en Vismeester te volgen.

Vislessen vallen in de smaak

De vislessen zijn gericht op de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de laagste klassen van het speciaal voortgezet onderwijs. Docenten kunnen via www.vissenschool.nl een aanvraag voor een visles indienen, vaak nadat ze enthousiast zijn gemaakt door een leerling óf een vismeester. Het vislesprogramma valt goed in de smaak, waardoor het aantal aanvragen blijft stijgen. Soms kost het echter veel moeite om voldoende vrijwilligers te vinden, waardoor een visles niet kan doorgaan. Een gemiste kans om kinderen te leren hoe leuk het sportvissen is!

Enthousiaste kinderen

Tijdens een visles raken de leerlingen in de ban van de onderwaterwereld en het vissen aan de waterkant. Vrijwel overal wordt er door de kinderen in de weken na een visles volop gevist in de wateren dichtbij school. Veel verenigingen houden de kinderen enthousiast door het aanbieden van een gratis (online) jeugdvergunning, een vervolgcursus ‘Vissen voor kids’ en andere leuke activiteiten. Samen met het creëren van goed jeugdviswater resulteert dit in blije kinderen, die vaker naar buiten gaan dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten.

Vismeesters en vrijwilligers

Wil je in 2020 ook visles geven of assisteren aan de waterkant? Volg de cursus Viscoach en bij voorkeur ook de cursus Vismeester en ga aan de slag! In het voorjaar van 2020 wordt de cursus Viscoach op meerdere locaties in Nederland gegeven, een maand later gevolgd door de (vervolg)cursus Vismeester. Beide cursussen worden op een avond gegeven en hebben een kort huiswerkprogramma. Klik hier voor het voorlopige cursusprogramma, in de komende maanden worden nog enkele locaties toegevoegd.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.