HSV Service

In memoriam: Harrie Holtman

3179
11 mrt 2020

Maandag 9 maart is Harrie Holtman onverwachts overleden. Holtman was bijzonder actief binnen de georganiseerde hengelsport. Zo was hij sinds 2016 voorzitter van Sportvisserij Fryslân en van 2014 tot 2019 bestuurslid van Sportvisserij Nederland.

Maandag werd Harrie onwel terwijl hij op de racefiets trainde voor de Friese Elfsteden Fietstocht. Reanimatie mocht helaas niet meer baten. 

Vele jaren heeft Harrie een zeer actieve rol vervuld binnen de georganiseerde sportvisserij, zowel in Fryslân als op landelijk niveau. Sinds 2016 vervulde hij de rol van voorzitter bij Sportvisserij Fryslân. Met grote deskundigheid heeft hij zijn bestuurlijke functie ingevuld en vormgegeven. De professionalisering van Sportvisserij Fryslân is voor een groot deel aan hem te danken. Tevens had hij van 2014 tot 2019 zitting in het bestuur van Sportvisserij Nederland.

De georganiseerde sportvisserij verliest in Harrie een bekwaam voorzitter en gewaardeerd persoon. Hij zorgde altijd voor een open houding en saamhorigheid binnen de sportvisserij en legde de nadruk op de verbinding tussen het beleid en de sportvisser aan de waterkant.
Kenmerkend was zijn bestuurlijke lijfspreuk: "De sportvisser staat centraal".

Sportvisserij Fryslân, Sportvisserij Nederland en alle - met name de Friese - sportvissers zullen zijn inbreng en aanwezigheid missen.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Marian, kinderen, kleinkinderen en naaste familie.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.