HSV Service

Vuurdoop - Fiiish Black Eel (winactie)

2039
27 jul 2020

Na het succes van de Black Minnow is de Black Eel een van de nieuwste zeebaars-snoepjes uit de koker van Fiiish. De Bretonse kunstaasproducent brengt deze ‘omgekeerde’ shad nu ook uit in een shallow versie voor de kantvisser.

De Black Eel van Fiiish heeft de potentie om net zo populair te worden als de onder zeebaarsvissers inmiddels fameuze Black Minnow. Dat werd me wel duidelijk toen mijn vismaat deze shad voor de eerste keer aan de lijn knoopte en al na enkele worpen een zeebaars van 75 centimeter en ruim vijf kilo ving. De Vuurdoop werd in dit geval dus glansrijk doorstaan.

Omgekeerde staart


Op het eerste gezicht ziet de Black Eel er wat apart uit. De omgekeerde, aan de zijkanten afgeplatte schoepstaart zet je op het verkeerde been, maar die zorgt juist voor de stabiele loop en een bijzonder natuurlijke zwemactie.

Zelfs bij de minste beweging zal het staartje al verleidelijk gaan wiebelen. Ook bij het afzakken, het moment dat roofvis vaak toeslaat. Je kunt deze shad dus heel langzaam vissen en zo stekken perfect uitkammen.

‘Hoog' vissen


Dankzij de weedless montage – waarbij de haak verborgen zit in de shad, zoals bij de Black Minnow – kun je dit ‘zoekwerk’ ook nabij de
bodem doen. Vergeet echter zeker niet om de Black Eel ook hoger door de waterkolom te vissen.

Dankzij het slanke profiel is deze shad net een zandaal – een prooivis die hoog op het menu van de zeebaars staat. Extra tip: lijm de shad vast aan de jigkop. Zo is de zwemactie beter en gaat de shad langer mee.

Kantvisserij


Helemaal nieuw is de Black Eel niet. In 2019 kwam deze noviteit al op de markt, maar dan slechts in een lengte van 15 cm en gewichten van 20 en 40 gram. Prima voor de bootvisser, maar wat aan de grote en zware kant voor de kantvisser. Die kan sinds dit jaar echter aan de slag met een body van 11 cm en jigkoppen van 4 en 8 gram. Zo kan je de zeebaars ook op het ondiepe een aantrekkelijke snack voorschotelen.

Doe mee en win


Abonnees maken kans op één van de vijf Black Eel 110 combo’s die beschikbaar zijn gesteld door Fiiish Netherlands. Stuur voor 10 augustus een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Black Eel winactie’ plus je naam en adres.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.