HSV Service

Visstoepen aan het Haringvliet vernieuwd en verbeterd

3069
03 aug 2020

Mede dankzij de inzet van Sportvisserij Nederland en de gemeente Hellevoetsluis zijn onlangs tien visstoepen aan het Haringvliet verstevigd en opgeleverd.

De visstoepen, gelegen aan de Struyste Zeedijk, zijn gebouwd volgens een nieuw en aangepast ontwerp. Eerst is de bovenlaag verwijderd omdat een deel van de stortstenen daaronder was weggespoeld. Aan de buitenkant zijn ter bescherming grotere stenen van 60 tot wel 300 kilo per stuk geplaatst. Daar bovenop liggen betonnen vloerplaten die ruim plaats bieden aan een sportvisser plus uitrusting. De visstoepen zijn eenvoudig vanaf de dijk te bereiken.

Magneet voor vis

Omdat de visplekken aan een soort kom gelegen zijn, bieden ze vooral uitstekende visgelegenheden in het voorjaar. Het relatief ondiepe, snel opwarmende water werkt dan als een magneet op vissen die zich voorbereiden op de paai. Aart-Jan Spoon, wethouder bij de gemeente Hellevoetsluit en Joop Bongers, directeur Sportvisserij Nederland, zijn blij met de gerealiseerde voorzieningen in het kader van het Droomfondsproject Haringvliet. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.