HSV Service

Meldpunt visstroperij

4059
22 nov 2020

Ben jij getuige van visstroperij? Maak dan direct melding via www.meldvisstroperij.nl. Dit centrale meldpunt voor heel Nederland is 24/7 bereikbaar en in het leven geroepen om visstroperij – zowel met de hengel als beroepsvistuigen – effectiever te kunnen bestrijden.

Onder visstroperij wordt verstaan: ‘illegale visserij met het meenemen van vis als doel.’ Hier maak je op www.meldvisstroperij.nl melding 
van door een klik op de kaart en het invullen van het standaardformulier.

Met direct de juiste informatie (inclusief details zoals de exacte locatie, tijdstip en kenteken- of registratiegegevens van voer- of vaartuig) voorhanden, kan er snel en doeltreffend actie worden ondernomen door de hengelsportfederatie in die regio.

Inzet BOA's


De federatie zal de melding zelf oppakken met de inzet van BOA’s en/of sportvisserij-controleurs, of de melding doorzetten naar een andere opsporingsinstantie zoals de politie, NVWA of de terrein beherende instantie.

Houd er verder rekening mee dat hengelsportfederaties geen noodhulpdiensten zijn. Bij urgente situaties kun je beter de NVWA (0900-0388) of de politie bellen (0900-8844). Bij levensbedreigende situaties bel je het alarmnummer 112.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.