HSV Service

Nieuw VISpaswater

9253
23 jan 2021

Dankzij de continue samenwerking tussen hengelsportverenigingen, -federaties en Sportvisserij Nederland werd de lijst met VISpaswateren onlangs weer langer. Alle nieuwe wateren vind je terug in de VISplanner app en in de Aanvulling 2021 bij de VISpas 2021.

Via www.mijnsportvisserij.nl kun je aangeven dat je hiervan een papieren lijst wil ontvangen.

Een van de resultaten is de uitwisseling van de gemeentewateren in Ridderkerk (zie foto). De Eerste Rijsoordse HSV de Waal deelt dit mooie waterstelsel van maar liefst 57 hectare met alle VISpashouders. In de gemeente Brummen kwam de Oekense beek erbij en in Deventer de Zandwetering. In Leeuwarden is het water Leechan toegevoegd en in de gemeente Tytsjerksteradiel de vaart in de Soestpolder en het meertje aan Oude Commissieweg Burgum.

Hengelsportverenigingen, -federaties en Sportvisserij Nederland blijven zich sterk maken voor nog meer water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Wij bedanken iedereen die geholpen heeft om nog meer water uit te wisselen.

Geschrapte wateren


Helaas zijn er ook wateren (deels) uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren gehaald. Zo zijn op verzoek van Sportvisserijbelangen Delfland het Kraaienest en de Foppenplas niet langer landelijk toegankelijk en zijn de verboden delen (beschermd natuurgebied) van het Lauwersmeer na een gesprek tussen Staatsbosbeheer, Sportvisserij Fryslân en Sportvisserij Groningen-Drenthe uit de VISplanner geknipt. Hier mochten sportvissers al niet vissen, dus nu geeft de VISplanner een beter beeld.

Check je app!


Veel hengelsportverenigingen besluiten na hun jaarlijkse controles om de regels op sommige onderdelen bij te schaven. Meestal publiceren ze die aanpassingen aan het begin van het volgende kalenderjaar. In de VISplanner app vind je altijd de actuele regels, dus is het raadzaam om de app regelmatig te controleren vóórdat je gaat vissen – zeker in het begin van het jaar.

Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat nachtvissen niet meer is toegestaan of dat je nu een voerboot mag gebruiken, ook als dat jarenlang anders was.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.