HSV Service

Een schat aan vangstgegevens

5324
19 mrt 2021

Dankzij het massale gebruik van MijnVISmaat levert deze unieke, gratis app een schat aan vangstgegevens op. Wat kunnen we leren van al die data en wat heb je daar uiteindelijk als sportvisser aan?

De gegevensverzameling over het voorkomen van planten en dieren gebeurt in Nederland voor een belangrijk deel door vrijwilligers. Toch worden nergens anders ter wereld per vierkante kilometer zoveel natuurwaarnemingen gedaan als hier. Dat komt niet omdat wij nu zoveel planten en dieren hebben, maar omdat zoveel mensen hun waarnemingen doorgeven – voor het grootste deel via het Internet en apps.

Visstanden in kaart


Voor de diergroep vissen zijn sportvissers de belangrijkste bron van waarnemingen. Een van de middelen waarmee zij hun hengelvangsten kunnen bijhouden, is de app MijnVISmaat van Sportvisserij Nederland. Jaarlijks gebruiken duizenden sportvissers deze gratis applicatie. Die kunnen er niet alleen een persoonlijk vangstenlogboek in bijhouden, maar  ook vangstfoto’s mee delen en met andere sportvissers
in contact komen. In ruil voor het gratis gebruik van MijnVISmaat heeft Sportvisserij Nederland het recht om de vangstgegevens te gebruiken voor het in kaart brengen van (de ontwikkelingen van) visstanden en hengelsportactiviteit verspreid door het land.

Lees het volledige artikel uit Hét VISblad hier (pdf)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.