HSV Service

Nieuw bestuurslid communicatie: Guido Camps

2088
09 dec 2021

Guido Camps (Nijmegen, 1983) is op 2 oktober benoemd tot bestuurslid Communicatie van Sportvisserij Nederland. Camps beschikt over een brede bestuurlijke ervaring en is werkzaam als voedingswetenschapper bij Wageningen University & Research (WUR).

Camps – die diergeneeskunde studeerde – wil zich in zijn eerste termijn van drie jaar extra gaan richten tot de maatschappij. “De sportvisserij uitdragen naar de maatschappij – ook het kritische deel – kan de georganiseerde hengelsport niet alleen. Daarvoor heb je een goede coalitie nodig waarmee je vanuit een veel breder maatschappelijk gedragen gedachte naar buiten treedt.” Camps geeft les in verschillende vakken op gebied van voeding en technologie, maar ook in communicatie en fysiologie.

Uitdaging

Een grote uitdaging ziet hij in het dierenwelzijnsdossier. “Op het gebied van vissenwelzijn moet je als hengelsport een goed en helder antwoord hebben. Toeval of niet, tijdens mijn studie diergeneeskunde was ik een van de weinigen die het keuzevak visgezondheid koos.” Camps – die in zijn vrije tijd naast vissen ook graag kookt, bakt en met de hond wandelt – ziet zichzelf niet als hardcore sportvisser. “Maar dat is ook niet nodig om te begrijpen wat sportvissen voor de mens betekent. Ik ben groot voorstander van mensen – en zéker kinderen – naar buiten krijgen, achter dat scherm vandaan. Dat kan uitstekend met een hengel, met als bonus dat sportvissers in de natuur komen en die leren kennen.” Camps vist zelf vooral tijdens vakanties en met zijn kinderen. “Mijn oudste dochter van 7 heeft dit jaar al haar eerste ruisvoorn, zonnebaars én forel gevangen toen we in Frankrijk waren”, besluit hij trots.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide