HSV Service

MijnVISmaat foto van de maand: giebel

1763
28 apr 2022

Als het even kan zit Vera van der Wal aan de waterkant. “Vissen is voor mij niet alleen een hobby, maar zeker ook een belangrijk stuk ontspanning.” Als er dan als bonus nog een mooie vis uit het water komt is de dag helemaal geslaagd.

Het water waar ze viste was bekend terrein. “Bij deze vijver in een Drentse woonwijk kom ik graag. De omgeving is prachtig en er valt altijd wel wat te vangen. Zo zwemmen er giebels, koi karpers, karpers, brasem, zeelt en ga zo maar door.” Als gepassioneerd witvisser heeft Vera geen specifieke voorkeur. “Het maakt mij helemaal niet uit welke soort de top van mijn feederhengel krom trekt.”

Aanpassing

Om de kans op vis te vergroten paste ze haar montage aan. “Vijvers hebben soms prutbodems waar de korf in weg kan zakken. Door de haaklijn (18/00 nylon) door middel van een swivel aan de hoofdlijn (24/00 nylon) te verbinden en de stopper daarboven wat verder omhoog te schuiven, trekt de voerkorf het haakaas niet mee de prut in. Deze montage gooi je ook nooit in de knoop.” Aan de haak monteert Vera met een pin, bait bandje of een super stop haar boilie, wafter of maiskorrels.

Erg moeizaam

Ondanks dat ze alles prima voor elkaar had, bleef het lang stil. “Die ochtend was het behoorlijk koud en zat ik op een andere stek dan gebruikelijk. Nou weet ik niet of de kou dan wel de stekkeuze ervoor hebben gezorgd dat het vrij taai en bikkelen geblazen was.” Vol vertrouwen blijven en stug volhouden waren de ingrediënten die ertoe leidden dat de wafter werd gevonden en de top van de 11-voet lange feederhengel uiteindelijk toch krom trok.
 

Veel voldoening

“Het is fantastisch om grote vissen te vangen op licht materiaal – en deze vis was ook geen kleintje”, zegt Vera terugblikkend. Na een poosje drillen zag ze dat het een giebel was. “Daar heb ik er al meerdere van gevangen; allemaal vissen die flink partij geven.” Toen de vis in het net lag kon ze haar geluk niet op. “Dit was mijn dikste giebel tot nu toe en een prachtige vis. Zeker op een lastige dag geeft zo’n vangst veel voldoening.”Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.