HSV Service

Vliegvissen op Twentse voorns in VIS TV XL (video)

1897
31 mei 2022

Zit jij aanstaande zondag ook weer klaar voor VIS TV XL? In de vierde aflevering van het seizoen – te zien op zondagochtend 09:30 uur op RTL 7 – maken de presentatoren onder meer hun vliegenlijn nat.

Presentator Daniël Weijers gaat in deze aflevering op pad met Hyppo Wanders voor een vliegvisavontuur in Twente. De heren stappen in hun bellyboats bij de Regge en vissen vanaf de kant aan de Dinkel, waarbij serpeling en voorn de doelsoorten zijn. Tamme trekt naar het Friese wad om een visdag van het Open Fries Kampioenschap Kustvissen te volgen. Fanatiek kustvisser Ronnie Smit laat Tamme zien hoe hij zo’n dag beleeft en wat hem in het kustvissen drijft.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:



Opruimen langs de waterkant

Presentator Liselot maakt kennis met bestuurslid Erik Flaschwinkel van Hengelsportvereniging Haarlem, die haar meeneemt op zijn vaste route langs diverse stekken. Onderweg ruimt het tweetal zwerfvuil op en vertelt Erik waarom hij opruimen langs de waterkant belangrijk vindt.

Kijken dus! Aanstaande zondag 5 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 startte op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.