Struinend op Limburgse kopvoorn in VIS TV XL (video)

2283
24 mei 2022

Zit jij aanstaande zondagochtend weer klaar voor VIS TV XL? In de derde aflevering van dit seizoen – te zien om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de presentatoren struinend op kopvoorn langs kleine Limburgse beekjes.

Presentatoren Pieter Beelen en Thom Beentjes moeten een flink eind rijden, maar krijgen daar wel het prachtige Limburgse landschap en geweldig viswater voor terug. Trottend met lichte dobbers gaan de twee achter de kopvoorn aan – een echte alleseter die zich met allerhande aas laat vangen. Daniël neemt dit keer een kijkje onder de waterspiegel met visonderzoeker en onderwaterfilmer Arthur de Bruin. In een ondiepe en plantrijke sloot in Elst, de woonplaats van Arthur, laat de ecoloog zien hoe onder water filmen in zijn werk gaat en wat voor vissen je daarbij kunt aantreffen.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:


 

Sportvisregels uitgelegd

Presentator Liselot duikt in de wereld van sportvisregels en gaat daarvoor op pad met Ruben Bil, jurist bij Sportvisserij Nederland. Samen stappen de twee bij Rhijnauwen in een trapkano en laten ze zich al varend en vissend over de Kromme Rijn naar Wijk bij Duurstede voeren. Onderweg geeft Ruben een minicursus wet- en regelgeving. John van Hulst, vrijwillige BOA in Groningen, neemt Liselot mee met een controleronde langs het viswater ‘zijn’ stad.
 
Kijken dus! Aanstaande zondag 29 mei om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide