HSV Service

Jeugdcursussen najaar 2022: geef je op!

2189
13 okt 2022

Dit najaar kun je als jeugdvrijwilliger op verschillende locaties de cursus VIScoach en VISmeester volgen. Deze leerzame én gratis cursussen worden op één avond gegeven en scholen je op het gebied van de organisatie van jeugdactiviteiten of het geven van vislessen op basisscholen.

Met het cursus-certificaat op zak kun je jouw vereniging of federatie ondersteunen bij de jeugdwerkzaamheden. Dat hoeft echt niet dagelijks of wekelijks te gebeuren; ook als je maar enkele dagen per jaar beschikbaar bent kun je al veel betekenen. Het werken met kinderen is niet alleen heel erg zinvol, maar ook ontzettend leuk om te doen!

Cursus VIScoach

Vrijwilligers die binnen de hengelsport actief zijn of willen zijn met jeugd kunnen de cursus VIScoach volgen. Deze cursus bevat een huiswerkprogramma met een verplicht examen, gevolgd door een cursusavond. Het examen kun je eerst op je gemak oefenen via oefenvragen en oefenexamens.

De cursus is sterk gericht op de praktijk aan de waterkant, waarbij je leert hoe je met een groep kinderen kunt omgaan en ze op de juiste manier iets bijbrengt.Cursus VISmeester

De cursus VISmeester is een vervolg op de cursus VIScoach en is bestemd voor vrijwilligers die namens hun vereniging of federatie visles willen geven op de basisschool. De cursus wordt op één avond gehouden en bevat een huiswerkprogramma met een ‘oefenles’.

Tijdens de eerste echte les op school is er begeleiding van Sportvisserij Nederland of de federatie. De visles bestaat uit een uurtje biologie, gevolgd door twee uur vissen in een water dichtbij school. De kinderen leren hierbij iets over de onderwaterwereld én leren verantwoord om te gaan met vis en de waternatuur. Het welzijn van vis krijgt veel aandacht.-> Meer informatie over de cursus VIScoach vind je hier.
-> Meer informatie over de cursus VISmeester vind je hier.

Cursusdata najaar 2022:

Cursus VIScoach:

maandagavond 7 november te Heiloo
donderdag 10 november te Drimmelen
woensdagavond 16 november te Bilthoven
donderdagavond 17 november te Grou
woensdagavond 23 november te Roermond

Schrijf je hier direct in voor de cursus VIScoach, na inschrijving ontvang je meer informatie.

In het voorjaar volgen ook in andere federatiegebieden nieuwe cursusdata.

Cursus VISmeester:

woensdagavond 7 december te Drimmelen
woensdagavond 14 december te Bilthoven
woensdagavond 21 december te Roermond

Schrijf je hier direct in voor de cursus VISmeester, na inschrijving ontvang je meer informatie.

In het voorjaar volgen ook in andere federatiegebieden nieuwe cursusdata.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.