HSV Service

Sportvisserij Nederland haalt versterking zoute wedstrijdvisserij in huis

2532
25 okt 2022

Om de wedstrijdvisserij aan de kust te verbeteren en verder te professionaliseren de komende jaren heeft Sportvisserij Nederland Gilles Traas, Ed van Zanten en Martin van der Drift bereid gevonden in ieder geval de komende drie jaar het wedstrijdprogramma aan de kust te plannen, organiseren en uitvoeren. Daarmee haalt Sportvisserij Nederland de zo gewenste kennis- en kwaliteitsimpuls binnen en komt het tegemoet aan de wensen van de wedstrijdvissers.

Traas, Van Zanten en Van der Drift zijn geen onbekenden. Ze waren onderdeel van de succesvolle wedstrijdorganisatie van de voorloper van de Nationale Teamcompetitie. Als wedstrijdleiding van de PENN/Korpscompetitie Kust behaalde het trio grootse resultaten met bijna 40 deelnemende teams voordat Sportvisserij Nederland de competitie overnam. “Het heeft niet zo uitgepakt als we hadden gehoopt. De deelnemersaantallen liepen terug en het lukte ons niet om de juiste kennis in huis te halen om de kwaliteit van de zoute wedstrijden te borgen”, legt Piëtte van Hoorn (Hoofd Wedstrijden) uit. “Door middel van de samenwerking met Gilles, Ed en Martin leggen we de verantwoordelijkheid voor het wedstrijdtechnische gedeelte bewust terug bij de wedstrijdvissers zelf. We willen terug naar de oorspronkelijke visie van de competitie: van de vissers, voor de vissers, door de vissers.”

Ook Traas kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking. “We krijgen de vrijheid om binnen de beleidskaders van Sportvisserij Nederland naar eigen inzicht het zoute wedstrijdprogramma vorm te geven en in te richten. Het gaat dan om de teamcompetitie, maar ook het NK Heren (55- en 55+) en het INK Dames en Junioren. Daarnaast willen we starten met een nationale koppelwedstrijd om ook in deze behoefte vanuit de wedstrijdvissers te voorzien.” Daarmee legt Traas direct de ambities van het trio bloot. “We gaan voor echte topsport wedstrijden, georganiseerd in samenwerking met de werkorganisatie en eventuele vrijwilligers van Sportvisserij Nederland maar ook met hengelsportverenigingen die de lokale situatie goed kennen.”

De overeenkomst gaat in op 1 januari 2023 en geldt in eerste instantie voor drie jaar met een optie tot tweemaal verlenging met een jaar. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens om continuïteit. Per 1 november start Jordi Klaassen als nieuwe medewerker wedstrijden bij Sportvisserij Nederland. Hij gaat nauw samenwerken met Traas, Van Zanten en Van der Drift om zo de nodige kennis en ervaring ook binnen de werkorganisatie te borgen. De komende weken worden de plannen verder vormgegeven om zo begin 2023 te kunnen starten met een nieuw en professioneel wedstrijdprogramma aan de kust.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.