HSV Service

Zeebaarsmaatregelen 2023

8363
14 jan 2023

De bag limit voor zeebaars is dit jaar praktisch gelijk aan die van vorig jaar: als sportvisser mag je vanaf april tot en met december twee vissen per dag (minimummaat: 42 cm) meenemen voor eigen consumptie.

De onderhandelingen inzake de visserijafspraken tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn in januari van dit jaar afgerond. Op basis daarvan zijn de vangstmogelijkheden vastgesteld voor de visbestanden die de EU en de UK met elkaar delen, waaronder de zeebaars. In 2023 is het meeneemverbod voor de sportvisserij gelijk gesteld aan de gesloten periode voor de beroepsvisserij, wat neerkomt op twee in plaats van drie maanden.

In februari en maart geldt een meeneemverbod en mag alleen volgens het catch & release principe worden gevist. In januari en van april tot en met december is een bag limit van twee vissen (met een minimummaat van 42 cm) van kracht. Dat is naast één maand winst vooral ook eerlijker. Gezien het feit dat er aan het begin van dit jaar overeenstemming werd bereikt, wordt die extra maand echter pas in 2024 effectief van kracht.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.