HSV Service

WK Kustvissen Junioren: wedstrijd 2

2705
18 okt 2023

Op het strand bij Dishoek/Westduin werd vandaag de tweede wedstrijd van het WK Kustvissen voor Junioren gevist. Team Holland viste sterk: de U16-ploeg eindigde vandaag als eerste in het klassement, de U21-ploeg als derde. Na twee dagen staan de Nederlandse teams in beide categorieën op de tweede plaats in het tussenklassement.

Alle acht deelnemende landen hebben vandaag dapper gestreden. Het weer was vergelijkbaar met de dag van gisteren: wat zon, afgewisseld met wolken en een matige wind. Vergeleken met de eerste wedstrijd is er vandaag beduidend meer wintervis gevangen zoals schar er wijting, maar ook wat kleine zeebaars, bot en een enkele tong. Door de dalende zeewatertemperaturen lijkt de zomervis nu echt uit het kustwater te vertrekken. 


Schar vormde vandaag de hoofdmoot van de vangst.

Kracht en techniek

De deelnemers van U16 vingen aardig vis, maar de U21-junioren beleefden een moeilijke wedstrijd. Dit kwam door de parcourswissel: de U21 en de U16 wisselden vandaag van plek. Zodoende had de U21 minder diep water voor de neus en kon de U16 het diepere water beter bereiken. Verre worpen brachten de meeste vis op het strand. Met geclipte onderlijnen, lifters en strak opgebonden aas probeerden de deelnemers grote afstanden te bereiken. Bij de U16 waren de grotere en sterke kinderen duidelijk in het voordeel omdat die een stuk verder kunnen werpen.


Het aas werd met bindelastiek op de haak gezet voor extra verre worpen.


Het laatste uur van de wedstrijd bracht met het opkomende water veel wier dat verstrikt raakte in de lijnen en het vissen bemoeilijkte.

Goede tweede dag


Vandaag behaalde de U21-ploeg van Team Holland een vierde plaats en legde de U16-ploeg knap beslag op de eerste plaats. Na twee wedstrijden staan de Nederlanders op de tweede plek in het tussenklassement van de U21-categorie (achter Italië) en ook op de tweede plek bij de U16-categorie (achter Ierland). Daarmee hebben de Nederlandse juniorenploegen hun positie in het tussenklassement weten te versterken. Individueel doen de leden van Team Holland het ook goed: Youri op 't Hof staat na twee dagen eerste in het tussenklassement van de junioren tot 16 jaar. Maarten Bom staat vierde in het tussenklassement in de categorie tot 21 jaar.

Met nog twee dagen te gaan zitten we pas op de helft van dit WK, dus ligt alles nog open. Check voor de tussenstand in het landenklassement en in het individuele klassement de website van de FIPS Mer (www.fips-m.org). Bij de uitslagen is de categorie tot 16 jaar gerangschikt onder de noemer ‘Youth’, de categorie tot 21 jaar staat onder het kopje ‘Juniors’.

Wil je volledig op de hoogte blijven van al het nieuws rond het WK Kustvissen voor Junioren? Volg dan zeker ook onze Facebookpagina

World Championship Shore Angling 2023 - powered by Fisherman’s Friend


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.