HSV Service

Terugblik Landelijke Opschoondag: sportvissers ruimen massaal op

1676
27 mrt 2024

Op zaterdag 23 maart vond de jaarlijkse Landelijke Opschoondag plaats. Door heel het land maakten sportvissers de oevers schoon. De waterkant ziet er weer een stuk schoner uit en middels het Vang5-principe – na het vissen steeds 5 stuks afval of 5 minuten opruimen – proberen we dat ook zo te houden.

Door heel het land van Limburg – waar de oevers van de Maas werden schoongemaakt – tot in het hoge noorden staken duizenden sportvissers de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag. Vrijwilligers van jong tot oud sloten zich aan bij de initiatieven van hengelsportvereniging en hengelsportfederaties en vulden vele vuilniszakken met zwerfvuil. Alleen al binnen het werkgebied van Sportvisserij MidWest Nederland waren afgelopen zaterdag 14 verenigingen en ruim 200 sportvissers van de partij. Er werden zelfs boten ingezet om op de meest moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

Foto: Henk van Berkel
De Amsterdamse Hengelsportvereniging zette zelfs zes boten in om de oevers schoon te maken. 


Onderhouden na schoonmaakboost

Na deze grote ‘schoonmaakboost’ ziet de waterkant er een stuk beter uit, maar met het mooie weer op komst is de verwachting dat veel recreanten de waterkant op gaan zoeken. Helaas laat een deel ervan ook vuil achter. Om het toch schoon te houden vragen wij alle sportvissers om na iedere vissessie – volgens het Vang5 principe – vijf stuks afval of vijf minuten op te ruimen zodat de waterkant schoon blijft.

Bij Hengelsportvereniging Obdam e.o. staken deze toppers de handen uit de mouwen.   

Ook de media ontging de positieve bijdrage vanuit de hengelsport niet:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.