Elke wijk zijn eigen VISparel

Sportvissen moet voor iedereen - inclusief de kwetsbare groepen - in onze samenleving mogelijk blijven. Daarom hebben we ons tot doel gesteld om in elke wijk en elk dorp een VISparel te realiseren. 


Wat is een VISparel?


Een VISparel is een goed toegankelijk en bevisbaar water met een goede kans op een leuke vangst. Het is een liefst afgesloten water in de wijk, waar kinderen veilig kunnen leren vissen. Het is een plek waar alle wijkbewoners, dus ook ouderen en minder validen een visstek aan het water kunnen vinden. En waar je samen met je kind kunt genieten van een mooi stukje waternatuur in de wijk.


Wat is nodig?

Er is natuurlijk water in de wijk nodig, dat geschikt is of kan worden gemaakt als VISparel. Verder is er een enthousiaste club sportvissers – meestal een hengelsportvereniging – nodig om de VISparel te helpen realiseren.

Hoe gaan we het doen?

Sportvisserij Nederland en de federaties hebben samen een eenvoudige, praktische manier ontwikkeld om met lokale hengelsportverenigingen VISparels te realiseren: de Sportvisserij Op de Kaart (SOK) aanpak.

Je selecteert het beste viswater in je wijk en beschrijft het viswater in een eenvoudig formulier. Is het al een optimaal viswater en mag je er vissen? Dan meld je het als VISparel aan via www.visparel.nl. Je komt dan in aanmerking voor diverse subsidies om je water in topconditie te houden! 

Is het nog geen topwater of mag je er niet vissen? Dan helpen we je graag om er samen een VISparel van te maken! We maken samen een kort praktisch plan en maken het waterschap en de gemeente enthousiast om hier aan mee te werken.

Door vervolgens samen geschikte visstekken aan te leggen, te zorgen voor voldoende open water en een aantrekkelijke visstand, realiseren we VISparels. Er zijn ook subsidies mogelijk om VISparels te realiseren!

Meer weten? 


Hoe doe ik mee?

Meld je vereniging hier aan voor de SOK aanpak en we nemen contact met je op. 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide