Heeft een opgelegde maatregel invloed op het lidmaatschap van een hengelsportvereniging?

Er is een verschil tussen lidmaatschapsmaatregelen zoals een schorsing en een royement en overige maatregelen zoals boetes. Een maatregel zoals een boete heeft directe werking na uitspraak van de Tuchtcommissie of Commissie van beroep.

Lidmaatschapsmaatregelen moeten door het Bestuur van Sportvisserij Nederland worden uitgesproken. Zo’n maatregel geldt in principe alleen voor het lidmaatschap van Sportvisserij Nederland. Een royement bij Sportvisserij Nederland betekent dat de sportvisser in kwestie geen lid van Sportvisserij Nederland meer kan zijn en landelijk geen aanspraak meer kan maken op een VISpas.

Wel blijft de sportvisser lid van zijn eigen hengelsportvereniging tenzij de hengelsportvereniging dit zelfstandig opzegt of in haar statuten heeft opgenomen dat landelijke maatregelen automatisch doorwerken naar het lidmaatschap binnen de vereniging.
Heeft een opgelegde maatregel invloed op het lidmaatschap van een hengelsportvereniging?

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.