Wat betekent de lichtblauwe kleur?


Lichtblauw is de ondergrond van de topografische kaart als het water niet aanklikbaar is.

Klik altijd even op de verversknop om de visrechten van dat stuk van de kaart op te halen. Je ziet dan donkerblauw of rood water als het visrecht bij ons bekend is en opgenomen is in de VISpas.

Bij Sportvisserij Nederland is het visrecht onbekend en heeft dit water dus geen kleur gegeven. Het kan zijn dat het van een niet aangesloten hengelsport vereniging en dus geen VISpas uitgeeft. In dat geval heb je een vergunning van de betreffende vereniging nodig. Het kan ook zijn dat er helemaal niet gevist mag worden of dat er een particulier is die vergunningen uitgeeft.
Om hier achter te komen raden wij jullie aan om contact op te nemen met een hengelsportzaak in de buurt of de vereniging die in die regio andere wateren huurt. Wellicht kunnen zij u meer vertellen over het lichtblauwe water waar u wilt gaan vissen. 

Als het water wel in jouw lijst van viswateren van de vereniging staat moet je deze lijst altijd mee nemen naar het water. Zonder schriftelijke toestemming mag je niet vissen op lichtblauw water. 
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.