Waarom wordt er nog vis uitgezet in het Benedenrivierengebied?

In het Benedenrivierengebied worden ten behoeve van de sportvisserij spiegelkarpers uitgezet. Deze vissen worden uiteraard niet uitgezet om ze te vervolgens weer weg te laten vangen. Dit benadrukt het belang om in overleg met beroepsvissers goede, niet-vrijblijvende afspraken te maken over het terugzetten van spiegelkarpers wanneer deze in de netten terechtkomen.

Daarnaast worden er nog steeds aanzienlijke hoeveelheden brasem en blankvoorn onttrokken aan de Benedenrivieren. Deze zogenaamde ‘pootvis’ wordt vervolgens verkocht aan c.q. uitgezet in Belgische en Nederlandse visvijvers. Uit onderzoek blijkt dat de overleving van deze in het wild gevangen vissen zeer gering is. Sportvisserij Nederland wil deze ongewenste visserij op pootvis daarom afbouwen. Wat betreft het uitzetten van vis in visvijvers vormt gekweekte vis (zoals karpertjes) een prima alternatief.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.