Mag ik met mijn VISpas ook met drie hengels en 's nachts vissen?

In een aantal Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – de NachtVIStoestemming nodig. Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig. Beide zijn online te bestellen via www.vispas.nl 

Nachtvissen is toegestaan in alle wateren met het maantje als symbool in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en de VISplanner. Onder ‘nachtvissen’ wordt verstaan: het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst. Let op: in natuurgebieden kunnen afwijkende regels gelden!

Zowel de NachtVIS- als Derde Hengeltoestemming bestaat uit een hologramsticker die op de achterzijde van de VISpas moet worden geplakt. Wil je beide extra toestemmingen, dan is er de combi hologramsticker.

De NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming zijn het hele kalenderjaar geldig en strikt persoonsgebonden. Indien je als VISpashouder meerdere VISpassen hebt, hoeft je slechts eenmaal de toestemming(en) aan te schaffen. In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en in de VISplanner staat met symbolen aangegeven waar beide toestemmingen geldig zijn. 

Ook met de JeugdVISpas mag je nachtvissen met de NachtVIStoestemming. Personen onder de 16 jaar mogen echter uitsluitend nachtvissen onder begeleiding van een persoon die minimaal 16 jaar oud is.

Daarnaast kan een hengelsportvereniging aparte toestemmingen uitgeven voor haar leden. Staat een water niet in de Gezamenlijke Lijst, kijk dan in de lijst van de vereniging hoe het nachtvissen en het gebruik van de derde hengel is geregeld. Staat het water in de verenigingslijst en staat er niets over nachtvissen, dan is nachtvissen toegestaan.

Meer informatie over de extra Toestemmingen vind je hier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.