Mag ik met de JeugdVISpas overal vissen?

Je mag met de JeugdVISpas op heel veel water vissen, maar helaas niet overal. In alle wateren die zijn opgenomen in de verschillende Lijsten van VISwateren die je bij je JeugdVISpas hebt gekregen - de Gezamenlijke lijst van Nederlandse VISwateren en verenigingslijst - mag je vissen. Inmiddels is dat in meer dan 90% van het Nederlandse water. Deze wateren kleuren donkerblauw op VISplanner (www.visplanner.nl en de gratis VISplanner app). 

Via huurovereenkomsten met gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat huren hengelsportverenigingen en -federaties visrechten. Behalve hun eigen leden, willen ook VISpashouders die lid zijn van een andere vereniging graag op deze wateren kunnen vissen. Dit is mogelijk, als de visrechthebbende in kwestie het water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren – en daarmee in de JeugdVISpas – heeft ingebracht.

Inmiddels mag je in meer dan 90% van het water in Nederland met een JeugdVISpas van een willekeurige vereniging vissen. Elke maand komen hier wateren bij. Lees er hier meer over: 

http://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/dossiers/21/meer-water-in-de-vispas.htmlOm u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.