Als ik een JeugdVISpas later in het jaar koop, waarom moet ik dan toch voor het hele jaar betalen?

Het lidmaatschap van de VISpas is een kalenderjaar geldig, dit betekent dat het lidmaatschap ingaat van 1 januari t/m 31 december van een jaar. Rechtsboven op de VISpas staat het jaartal.

Echter de praktijk is dat een groep pas gaat vissen rondom juni, dit vanwege het warmere weer. Deze mensen kiezen er dus voor om later te gaan vissen, waardoor ze niet in alle jaargetijde aan de waterkant zitten. Er zijn zelfs vissers die alleen in najaar vissen vanwege het roofvisseizoen of toeristen die een week gebruik maken van de JeugdVISpas. Zij betalen dus dezelfde contributie, maar vissen minder maanden dan de andere vissers. We kijken bijvoorbeeld ook niet naar de frequentie van het vissen, degene die éénmalig vissen betalen net zoveel als de leden die dagelijks vissen.

Het is lastiger om JeugdVISpassen uit te geven die per betaaldatum geldig zijn, dan krijgen de meeste sportvissers een JeugdVISpas 2019 en de andere kwart krijgt een JeugdVISpas 2019/ 2020 die bijvoorbeeld geldig is tot 1-6-2020 en de ander weer 1-9-2020. Dit verhoogt de kans op fouten aanzienlijk en zal de prijs van de JeugdVISpas een stuk hoger maken. 

De meeste verenigingen sturen rondom november/december de facturen naar de leden, vervolgens kan men de JeugdVISpas betalen en heeft men het document voor 1 januari binnen. Zo zien wij het ook het liefst bij Sportvisserij Nederland. Deze mensen kunnen dus het hele jaar genieten van de visserij en de kosten blijven beperkt vergeleken met andere sporten. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide