Mag ik overal s'nachts of met drie hengels vissen?

De NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming zijn het hele kalenderjaar geldig en strikt persoonsgebonden. Indien je als VISpashouder meerdere VISpassen hebt, hoeft je slechts éénmaal de toestemming(en) aan te schaffen. In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en in de VISplanner staat met symbolen aangegeven waar beide toestemmingen geldig zijn. Je mag dus niet overal 's nachts vissen met de NachtVIStoestemming.

Nachtvissen is toegestaan in alle wateren met het symbool 'maantje' in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en de VISplanner. Onder ‘nachtvissen’ wordt verstaan: het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst. In natuurgebieden kunnen afwijkende regels gelden!

Ook wordt er in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren met een symbool 'drie' aangegeven of er met een derde hengel mag worden gevist. Zie je dit symbool dan mag je – als je in het bezit bent van de VISpas en de Derde Hengeltoestemming – met een derde hengel vissen in het betreffende water.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.